Het hebben van een oudere zus kan betekenen dat je een vriendin en vertrouweling voor het leven aan je zijde hebt

Janine image
door Janine

15 December 2018

Het hebben van een oudere zus kan betekenen dat je een vriendin en vertrouweling voor het leven aan je zijde hebt
Advertisement

Misschien is niet iedereen zich bewust van de belangrijke rol die een broer of een oudere zus speelt. Degene die er een heeft, zal zich waarschijnlijk de ruzies herinneren, de dagelijkse aanvaringen maar ook al die keren die hij of zij je beschermde, die het voor je opnam wanneer dat nodig was. De relatie tussen zussen is waarschijnlijk ongeëvenaard in een gezin, dus daarom kan een oudere zus een van de kostbaarste dingen zijn die je ooit in je leven zult hebben.

via NPR

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Wat betekent het echt voor een meisje om een oudere zus te hebben? Het is een ongeëvenaarde band en het betekent dat je met haar aan je zijde nooit alleen zult zijn, je zult altijd worden beschermd, verdedigd en geholpen op de moeilijkste momenten. Een oudere zus is immers ook een tweede moeder die alles voor haar kleine zusje zou doen. In familierelaties gaat niet alles altijd over rozen, er zijn onvermijdelijk conflicten, vooral als de twee zussen jong zijn. Opgroeien in de schaduw van een oudere zus is nooit gemakkelijk, net zoals het niet leuk is om te zien dat de aandacht van de ouders gericht is op een andere dochter.

Advertisement
ellyn./Flickr

ellyn./Flickr

Ruzies, aanvaringen, momenten van stress zijn slechts een voorbijgaande fase die nuttig is om een wederzijdse relatie op te bouwen op basis van respect en vertrouwen. Het is duidelijk dat moeders met hun ervaring zich bewust zijn van deze fase en ook weten dat de echte band tussen twee zussen door de jaren heen duurzamer wordt. Het hebben van een oudere zus helpt je om volwassen te worden: door haar een nieuwe fase van het leven te zien doorlopen, zoals wat betreft werk, op zichzelf wonen of trouwen, wordt ze een soort "heldin" in de ogen van haar jongere zus.

Een oudere zus is het figuur dat een kind voor ogen heeft tijdens het groeiproces, te jong om moeder te zijn maar net als een vriendin. Deze relatie is iets heel kostbaars, unieks en belangrijks en moet onafhankelijk van de bestaande verschillen worden gecultiveerd, door zich te concentreren op de gelukkige en vreugdevolle momenten die samen worden doorgebracht.

Advertisement