We moeten niet boos worden als we goed waren voor degenen die het niet verdienden: het is een veel voorkomende situatie

Janine image
door Janine

15 December 2018

We moeten niet boos worden als we goed waren voor degenen die het niet verdienden: het is een veel voorkomende situatie
Advertisement

Het kan gebeuren dat we ons gefrustreerd, boos op onszelf en teleurgesteld door anderen voelen omdat we te veel van ons geven aan degenen die het helemaal niet verdienen. Het is normaal om je zo te voelen, het maakt deel uit van de menselijke natuur, maar het is ook goed om te onthouden dat alle ervaringen die we opdoen, zelfs die ons diep van binnen pijn doen, ons helpen te groeien en volwassen te worden. We moeten proberen situaties te accepteren voor dat wat ze zijn met het besef dat er niets mis met ons is en dat we hebben gehandeld in overeenstemming met onze natuur.

via Psychology Today

Advertisement
pexels.com

pexels.com

Er is niets mis met goede en genereuze mensen te zijn en we mogen er nooit spijt van krijgen dat we ons op deze manier met anderen gedragen, zelfs als we niet dezelfde behandeling terug ontvangen. Wat we zijn, onderscheidt ons van individualistische mensen; laat ons niet overweldigd worden door wrok en woede, die onze gevoelige ziel verbitteren.

Het is normaal om je zo te voelen als je merkt dat je voor onaangename situaties komt te staan, maar het belangrijkste is dat je je er niet teveel door laat beïnvloeden.

Advertisement
pexels.com

pexels.com

Wanneer je emotioneel betrokken bent met iemand, is het moeilijk om te begrijpen of er misbruik van ons gemaakt wordt of dat het iemand is die echt al onze goedheid en vrijgevigheid verdient.

Als we ons realiseren dat deze persoon alleen voor het gemak bij ons in de buurt is, is het belangrijk kalm te blijven en je niet psychologisch te laten beïnvloeden: een loyaal en oprecht persoon zal ons niet in de steek laten alleen omdat we zijn verzoeken niet hebben kunnen waarmaken.

Geef jezelf niet de schuld als deze persoon besluit van ons weg te gaan; het zou alleen zijn totale gebrek aan interesse in ons bevestigen.

Goed en aardig zijn is iets dat onze ziel nobel maakt, ook wanneer goede manieren zijn gericht op degenen die het helemaal niet verdienen. Je moet nooit spijt hebben dat je te goed voor ze was.

Advertisement