Onderschat karma niet: het kwaad dat je toebrengt, kan vroeg of laat terugkomen

Janine image
door Janine

16 December 2018

Onderschat karma niet: het kwaad dat je toebrengt, kan vroeg of laat terugkomen
Advertisement

Op elke actie volgt een positief of negatief gevolg. Het is een universele wet waaraan we allemaal, bewust of onbewust, worden onderworpen en die door veel mensen karma wordt genoemd. De term betekent "daad" en verwijst naar het verbale, mentale en fysieke, kortom alles wat met doen te maken heeft. Wat we ook doen, goed of slecht, komt op dezelfde manier bij ons terug. Dit komt omdat het universum, door deze wet van oorzaak en gevolg, een balans tussen dingen moet creëren. Het is om deze reden dat wanneer we anderen schaden, we de prijs zullen moeten betalen.

via Psychology Today

Advertisement
Compagnia TEATRO DI FUORI/Facebook

Compagnia TEATRO DI FUORI/Facebook

Karma geeft daarom terug wat we hebben gedaan. Als onze acties anderen laten lijden, zullen we merken dat we op een dag dezelfde pijn zullen ervaren. Als we daarentegen mensen zijn die correct en loyaal zijn tegenover anderen, dan zal deze laatste dat ook tegenover ons zijn wanneer we ze nodig hebben. Deze onzichtbare kracht moet daarom worden voorgesteld als een keten van energie: elke schakel is verbonden met de ander door de acties en de gevolgen ervan. Het gewicht van deze ketting varieert afhankelijk van wat we hebben verzameld: het weegt zwaar als we negatieve dingen hebben gezaaid, licht als we positieve dingen zaaien.

Dus wanneer we op een kruispunt staan, moeten we goed nadenken over de effecten die ze kunnen hebben als we een weg kiezen in plaats van een andere, vooral als we er rekening mee houden dat onze beslissing op een dag ook gevolgen zal hebben voor ons leven.

Advertisement