“Lieverd, over een paar jaar zullen we al deze chaos missen”: de gedachte van een moeder

Janine image
door Janine

16 December 2018

“Lieverd, over een paar jaar zullen we al deze chaos missen”: de gedachte van een moeder
Advertisement

De verwekking van een kind is de hoogste dimensie van de liefde tussen twee mensen. Het is bijzonder om dat gevoel te zien materialiseren in het kleine lichaam van een baby, het met de hand aan te raken en het niet alleen in het hart te voelen. Het is echter ook waar dat wanneer een kind wordt geboren, de gewoonten en ruimtes van een stel een revolutie ontketenen: tijd, zorg en energie, alles wordt geabsorbeerd door een wezen dat voortdurend aandacht nodig heeft.

Een moeder en echtgenote schreef een brief aan haar partner over die chaos die vaak tussen het paar in staat en de twee geliefden van elkaar dreigt te verwijderen. Kinderen zijn belangrijk, maar laten we niet vergeten om te zorgen voor dat gevoel dat hen samen heeft gebracht.

Advertisement

Deze chaos zal niet eeuwig duren. De drukke dagen met opgroeiende kleine kinderen zullen voorbij gaan.

Op een dag zullen we niet langer steeds moe zijn. We zullen niet meer bezorgd heen en weer rennen, zonder te stoppen. We zullen in slaap vallen zonder iets te hoeven zeggen. Op een dag zullen er geen krabbels meer op de muren zijn of speelgoed op de vloer liggen.

Er zal geen voetbal meer worden gespeeld in de slaapkamer. Er zullen geen stemmetjes meer zijn die huilend om de 5 minuten om hun mamma vragen of ons vragen hetzelfde verhaal voor de tiende keer te vertellen.

Op een gegeven moment zullen ze ons niet meer nodig hebben. Op een dag zullen we onze ruimte terug krijgen. En we zullen niet meer te moe zijn om 's avonds uit te gaan. We kunnen uit eten gaan, en echt eten.

We kunnen lange en diepe gesprekken voeren zonder onderbroken te worden. Ik zal klaar zijn om dit nieuwe hoofdstuk met jou te schrijven.

Omdat vóór hen wij twee samen waren. En na hen zal het weer zo zijn.

Laten we intussen genieten van deze prachtige, magische, lawaaierige chaos die we samen hebben gecreëerd.

Advertisement