Discussies zijn volkomen normaal bij een stel, ze kunnen zelfs gunstige effecten hebben op de relatie

Janine image
door Janine

26 December 2018

Discussies zijn volkomen normaal bij een stel, ze kunnen zelfs gunstige effecten hebben op de relatie
Advertisement

44% van de getrouwde stellen zegt dat ze minstens één keer per week met hun partner discussiëren - uiteraard op een vreedzame manier - om de relatie stabiel en gezond te houden. De directe confrontatie zorgt er namelijk voor dat wrok of misverstanden worden vermeden en het sentiment dat aan de basis van een relatie staat, verstevigt. Er zijn goede redenen waarom we zouden moeten geloven dat paren die vaak ruzie hebben degenen zijn die echt van elkaar houden, dit zijn ze.

via bustle.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

1. Discussiëren is een symptoom van een volwassen relatie: om problemen in een relatie te voorkomen, is het niet altijd goed om discussies te vermijden. Zeggen wat je denkt, de juiste manier vinden om het te zeggen en bereid zijn om een ​​stap terug te doen, is een teken van een volwassen karakter dat klaar is voor een echte relatie. Wie schreeuwt, wie zich altijd persoonlijk aangevallen voelt, laat een erg onvolwassen persoonlijkheid zien.

2. De ruzies verlichten wrok: laten we eerlijk zijn, discussies zijn soms ook bevrijdend. Alles binnenhouden, om ruzie te voorkomen, leidt vaak tot ruzie met een grotere dimensie. Het is beter om de problemen onmiddellijk aan te pakken, om ze niet te verrijken met negatieve gevoelens die alleen voortkomen uit het feit dat ze niet de mogelijkheid hebben om ze te externaliseren.

3. Discussiëren brengt passie naar boven: als het op discussie aankomt, worden hormonen in omloop gebracht die uiteindelijk kunnen leiden tot een toename van de passie. Het is helemaal niet vreemd dat een stel, na ruzie te hebben gemaakt, een moment van intimiteit beleeft: dat is altijd de beste conclusie!

4. Discussies elimineren verveling: hoe saai zou het zijn als je het altijd eens zou zijn, dezelfde gewoonten zou hebben, dezelfde positieve en negatieve kanten. Als alles altijd soepel zou verlopen zou het dodelijk saai worden. Discussiëren is als een adrenaline-kick die een slapende relatie weer tot leven brengt: van tijd tot tijd is het nodig!

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

5. Ze zorgen ervoor dat relaties langer duren: een studie heeft gezien dat stellen die vaak ruzie hebben langer samen blijven, in vergelijking met paren die dat nooit doen. Problemen kun je beter beetje bij beetje oplossen dan te ontploffen als er weinig te herstellen is.

6. De ruzies versterken de band: discussiëren leidt heel vaak tot het kennen van de verborgen kanten van de partner en ook van zichzelf. Dit vergroot de band en het gevoel van nabijheid dat twee mensen onderscheidt die van elkaar houden. Het kunnen overwinnen van kleine conflicten versterkt de wens om samen te zijn.

7. Conflicten zijn typerend voor een gezonde relatie: psychologen zeggen dat een van de ingrediënten voor een gezonde en gelukkige relatie is om te discussiëren. Een echtpaar dat geen ruzie maakt, verbergt iets of is niet voorbestemd om lang te duren. De discussies helpen ook om hun gevoelens af te wegen: het is na of tijdens een ruzie dat je vaak echt begrijpt wat je voor een persoon voelt.

8. Verbetering van de communicatie: de manier om tijdens een discussie te praten moet perfect in evenwicht zijn als je ervoor wilt zorgen dat de vergelijking constructief blijft. Weten hoe te praten is weten hoe te communiceren op een productievere en effectievere manier.

9. Ruzie maken betekent belang hechten aan de relatie: we betrekken onze energie wanneer we geloven dat iets waardevol is. Dit is waarom discussiëren vaak het bewijs is van ware liefde. Het hebben van kleine conflicten is volkomen normaal in een relatie en het verlangen om ze te overwinnen, is een teken van een concrete betrokkenheid in de relatie.

Je moet weten te discussiëren.

Je moet weten te discussiëren.

pixabay.com

Als we het hebben over ruzies en discussies, bedoelen we nooit confrontaties die resulteren in geweld, op geen enkele manier. Discussiëren heeft niets te maken met schreeuwen, aanvallen, beledigen of misbruik maken van fysiek contact. Stellen die op de juiste manier ruzie maken, dat wat wij bedoelen, zijn zeldzamer dan we denken; respect, het vermogen om zich te verontschuldigen en de schade te beperken zijn de noodzakelijke ingrediënten voor een nuttige en constructieve confrontatie.

Advertisement