"Te openen na een ruzie”: een oude tante geeft haar nicht een envelop met adviezen voor een duurzaam huwelijk

Janine image
door Janine

16 December 2018

"Te openen na een ruzie”: een oude tante geeft haar nicht een envelop met adviezen voor een duurzaam huwelijk
Advertisement

Kathy en Brandon zijn 9 jaar getrouwd, hebben kinderen en hebben zo hun ups en downs, zoals alle stellen op deze wereld. Op een dag werden de twee uitgenodigd op de bruiloft van een aantal kennissen en, toen ze aan dat moment dachten, herinnerden ze zich hun eigen bruiloft en een geschenk dat ze tot dan toe nog nooit hadden opengemaakt. Het is een klein pakketje met de woorden "niet openmaken tot de eerste ruzie. Tante Alison". Na al die jaren is eindelijk de tijd aangebroken om te weten wat er in zit.

Advertisement
Kathy Gunn

Kathy Gunn

Hoewel ze al die tijd het cadeau van Kathy's tante vergeten waren, heeft een deel van hen altijd geprobeerd het te verstoppen om niet toe te geven dat er in al die jaren meer dan één ruzie was.

"Natuurlijk hadden we, tijdens deze 9 jaar huwelijk," zegt Kathy, "verschillende keren ruzie, maar we besloten om het geschenk niet te openen omdat we wisten dat het onze nederlaag als echtpaar zou symboliseren. We dachten dat het zou zijn alsof we toegaven dat er iets in ons huwelijk miste om het te laten werken, dus we besloten te wachten en te proberen met eigen kracht door te gaan. "

Advertisement
Kathy Gunn

Kathy Gunn

"Gedurende 9 jaar", vervolgt de vrouw, "is dat geschenk op een plank van een kast blijven liggen, heeft stof verzameld, zonder te worden geopend. Wanneer we dachten dat het tijd was om het open te maken, dachten we na over ons huwelijk en namen we gigantische stappen naar grotere tolerantie en begrip voor elkaar. Maar vandaag, aan de vooravond van een ander huwelijk, hebben we besloten om dit cadeau te openen. "

Facebook

Facebook

"In het pakje vonden we wat geld en de instructies in twee enveloppen met onze namen erop. We hebben de enveloppen opengemaakt en lazen dat, als we aan het discussiëren waren, ik een pizza en een paar producten om een lekker warm bad te maken moest kopen, en Brandon moest een bos bloemen en een fles wijn halen. Nadat ik erover had nagedacht, begreep ik eindelijk de betekenis van dit geschenk: de hulpmiddelen voor het laten werken van ons huwelijk konden niet in een doos bewaard worden, maar ze moesten in ons zijn. Dit was de manier van tante Alison om het ons te vertellen. De kracht om een ruzie te boven te komen zat in ons; de pizza, de wijn en de badkamer waren slechts de gelegenheid die ons eraan herinnerde. "

Wat was het vreemdste huwelijksgeschenk dat jij ontvangen hebt?

Advertisement