12 redenen waarom tantes een bijzonder gezelschap kunnen zijn dat hun neefjes en nichtjes niet mogen missen

Janine image
door Janine

25 December 2018

12 redenen waarom tantes een bijzonder gezelschap kunnen zijn dat hun neefjes en nichtjes niet mogen missen
Advertisement

We hebben allemaal herinneringen aan een tante die in onze harten is gebleven, om verschillende redenen, en we herinneren ons met plezier aan de vele momenten van onze jeugd die we doorbrachten met plezier maken. Tantes zijn heel belangrijk voor kinderen, in sommige opzichten zijn ze vergelijkbaar met moeders, maar dat zijn ze niet, en dit maakt ze tot ideale speelkameraden, omdat ze een andere rol spelen dan die van ouders. Hier zijn dan 12 redenen waarom tantes speciaal zijn in de ogen van hun neefjes en nichtjes.

via bebesymas.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

  1. Ze lijken meer op oudere zussen, omdat er een band van medeplichtigheid ontstaat tussen hen en de neefjes en nichtjes, veel nauwer dan die tussen ouders. De kinderen hebben het gevoel dat ze ze kunnen vertrouwen en zich kunnen openstellen voor hun tantes omdat ze zich dichter bij hen voelen.
  2. Ze weten hoe ze plezier kunnen maken met hun neefjes en nichtjes, zonder te hoeven nadenken over hoe ze op te voeden. Ze weten dat hun rol anders is dan die van hun ouders, dus ze beleven hun relatie met kinderen anders.
  3. Juist omdat hun rol niet is om de ouders te vervangen, komen ze heel dicht in de buurt van die van de grootouders, maar met een energie die gelijk is aan die van een moeder.
  4. Ze zeggen dat ze lekkerder taarten kunnen maken, waarschijnlijk omdat ze het leuk vinden hun neefjes en nichtjes te verwennen.
  5. Dankzij hun rol zijn ze uitstekende vertrouwenspersonen, hebben ze dezelfde ervaring als hun ouders, maar maken ze er minder problemen van om te zeggen waar het op staat.
  6. De korte tijd die ze met hun neefjes en nichtjes doorbrengen, maken ze het liefst lol met ze.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

7. Het uiterlijk van de tantes geeft altijd het idee van frisheid en verzorging, of ze nu vintage kleding dragen of dat ze in de mode zijn.
8. Neven en nichten hebben een grenzeloos vertrouwen in hun tantes en zouden hen volgen tot het einde van de wereld.
9. Elke gelegenheid is goed voor tantes om geschenken te geven aan hun neefjes en nichtjes, wier verjaardagen ze nooit zullen vergeten.
10. Omdat ze de kinderen kunnen verwennen, lukt het ze altijd om hele leuke avonden voor hen organiseren.
11. Je kunt altijd op haar rekenen als je een probleem hebt.
12. In tegenstelling tot hun ouders, verwijten ze hun neefjes en nichtjes bijna nooit iets.

Hoewel niet alle tantes zo zijn, zijn er gelukkig heel veel in de wereld die wel zo zijn dat ze het verdienen om vaker bedankt te worden voor wat ze doen voor hun neven en nichten!

Advertisement