Je kunt beter alleen maar gelukkig zijn, dan ten koste van alles verliefd op iemand te zijn

Janine image
door Janine

17 December 2018

Je kunt beter alleen maar gelukkig zijn, dan ten koste van alles verliefd op iemand te zijn
Advertisement

Meer dan ooit lijkt de noodzaak om iemand naast je te hebben iets essentieels, of het nu een partner of een vriend is. Deze uitputtende zoektocht naar gezelschap kan soms leiden tot het hebben van mensen rondom je die emotionele en psychologische schade toebrengen, waardoor je leven wordt verstoord. Vaak kun je niet zonder hen, want zonder hen zou je je ongemakkelijk en gedesoriënteerd voelen.

via Psychology Today

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Deze stemmingen zijn echter vooral te danken aan de innerlijke onevenwichtigheden die we beleven, en degenen die we vlakbij ons hebben weerspiegelen, vooral als ze negatief zijn, op de een of andere manier deze toestand van malaise. Hoe kun je een goed gevoel over anderen hebben als je dat niet over jezelf hebt? Dit is onmogelijk, en daarom zijn we meestal tevreden met degenen die we naast ons hebben, denkend dat we niet beter verdienen.

In plaats daarvan is het belangrijk om te proberen de innerlijke vrede te herontdekken die je in staat stelt je leven serener te leven, ook met anderen. Even stil te staan ​​om objectief na te denken over ervaringen uit het verleden, helpt dingen in een ander licht te zien en is de eerste stap naar een nieuw contact met het eigen ego. De tweede is om te begrijpen dat zelfrealisatie allereerst uit jezelf komt en dan misschien ook van degenen waarvan we besluiten om naast ons te hebben, maar niet andersom. Het gezonde evenwicht zit in het geven van hetzelfde belang aan de eigen persoon als aan anderen.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

De derde stap is om te vertrouwen op je eigen kracht, als het gaat om het aanpassen van de delen van je leven, en niet te denken dat liefde het wondermiddel kan zijn voor elk probleem. Dingen worden beetje bij beetje aangepast, elk op zijn eigen tijd, en niet allemaal tegelijk.

De vierde is om te beseffen dat dingen een andere wending in je leven moeten nemen en verlangen om die sereniteit en innerlijke rust, die al lang geleden verloren zijn gegaan, opnieuw te ontdekken. Het is alleen dankzij dit besef dat de nodige verandering kan plaatsvinden, te beginnen om gezonde relaties te scheiden van welke dat niet zijn. Hoe kun je je rustig voelen als je dat met de emotionele band niet bent? Zodra dit is gebeurd, moet je hard werken aan jezelf, aan je onzekerheden en ongemakken. Natuurlijk is het geen eenvoudige zaak, maar de ene stap na de andere zul je je realiseren dat je in jezelf altijd een kracht hebt gehad die elke barrière kon overwinnen.

Advertisement