De gelijkenis van de drie filters die ons leert geen aandacht aan roddel te besteden, maar om zelf na te denken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De gelijkenis van de drie filters die…
4 keer stof tot nadenken voor diegenen die altijd teveel van anderen verwachten Fysieke aantrekkingskracht, zonder mentale aantrekkingskracht, is soms niet genoeg om een ​​relatie te laten werken

De gelijkenis van de drie filters die ons leert geen aandacht aan roddel te besteden, maar om zelf na te denken

Door Janine
13.270
Advertisement

Helaas hebben sommige mensen de slechte gewoonte om ongevraagde uitspraken te doen - noch juist gefundeerd en geïnformeerd - over anderen; wat, ook al maakt het hen niet geliefd, toch negatieve effecten kan hebben op het onderwerp van hun roddels. Met name wanneer continu kritiek en minachting geleverd wordt, beïnvloeden en ondermijnen ze uiteindelijk het zelfrespect van degenen die eronder lijden.

Maar het is goed om te onthouden dat mensen die slecht spreken over het leven van anderen gewoonlijk gekweld worden door een diepgaand emotioneel conflict, waardoor ze hun frustratie op anderen afreageren - de onderwerpen van hun laster dus.

En als dit niet genoeg is om jezelf te beschermen tegen de negativiteit van de negatieve oordelen van anderen, kan men altijd zijn toevlucht nemen tot de gelijkenis van de drie filters.

via: quora.com

 

"De jonge discipel van een wijze filosoof komt naar het huis van zijn meester en vertelt hem:

  • Meester, een vriend sprak over u met boosaardigheid...
  • Wacht! - de filosoof onderbreekt hem - Heb je de drie filters doorgenomen over wat je me gaat vertellen?
  • De drie filters? - vraagt de discipel.
  • Ja, de eerste is de waarheid. Weet je zeker dat wat je me wilt vertellen, de waarheid is?
  • Nee. Ik hoorde het van enkele buren.
  • Je zult tenminste het tweede filter hebben gebruikt, dat van goedheid. Is dat wat je me wilt vertellen positief voor iemand?
  • Nee, eigenlijk niet. Integendeel...
  • Ah! Het laatste filter is de noodzaak. Is het nodig om me te laten weten wat je zo veel zorgen baart?
  • Eerlijk gezegd, niet.
  • Dus - zegt de wijze, glimlachend - als het niet waar is, is het niet goed, en is het niet nodig, laten we het dan vergeten"

Het verhaal van de drie filters leert ons enkele belangrijke waarheden: ten eerste zijn wij het die waarde hechten aan de woorden van anderen, waardoor ze op deze manier ook voor ons werkelijkheid worden. Dus als we stoppen te leven volgens het oordeel van anderen en wat anderen over ons zeggen en denken, beginnen we ons goed te voelen en te leven volgens ons eigen oordeel; wat ons zal leiden om onszelf te omringen met betere mensen - wat ook zal gebeuren door de drie filters te gebruiken. Door de filters van waarheid, goedheid en noodzaak toe te passen, blijven we in feite omringd door geluk en genegenheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt