Volgens een onderzoek zijn jongere broers en zussen meestal de grappigste leden van het gezin - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens een onderzoek zijn jongere broers…
Een van de beroemdste psychologen ter wereld onthult 22 regels om de kwaliteit van je leven te verbeteren Goede mensen hebben het voordeel dat ze een schoon geweten hebben, zelfs als mensen soms ondankbaar zijn

Volgens een onderzoek zijn jongere broers en zussen meestal de grappigste leden van het gezin

Door Janine
2.896
Advertisement

In elk groot gezin zijn er vele soorten persoonlijkheden, deels onvermijdelijk gekoppeld aan de rol die elk lid heeft: de ouders bijvoorbeeld, die de hoogste autoriteiten van de groep zijn, zullen zeker met meer vastberadenheid, en soms strengheid handelen. Ook onder de kinderen zijn er verschillende kenmerken, afhankelijk van de anagrafische "hiërarchie". In het bijzonder zou volgens de wetenschap de prijs voor de grappigste - degene die grappen maakt en in staat is om anderen meer aan het lachen te maken dan anderen - moeten worden toegewezen aan het jongste kind.

foto: pixabay

Dit wordt verklaard door een studie uitgevoerd door YouGov in Britse gezinnen: van alle kinderen in het gezin is de jongste de meest lollige. Dat niet alleen. De resultaten bevestigen dat de oudste zoon een groter gewicht van verantwoordelijkheid op zijn schouders ziet, terwijl het jongste kind in die zin meer ademhaling zou hebben.

Onderscheid makend tussen de eerste en laatstgeborene in de onderzochte Britse families, kwam een ​​duidelijke verdeling van de persoonlijkheid naar voren: 54% van de eerstgeborenen verklaarde meer verantwoordelijk te zijn, vergeleken met 31% van de jongste. Deze laatsten zijn eerder geneigd zichzelf leuk te noemen (46% tegenover 36% van de oudere broers en zussen) en meer ontspannen.

Voor een deel weegt de leeftijd van de studie ook zwaar op de conclusies van de studie: de oudere kinderen hebben meer ervaring opgedaan dan hun jongere broers en zussen, en zijn meer geneigd om te verklaren dat ze meer plichten voelen.

Ongetwijfeld beïnvloeden ze ook bepaalde gezinsdynamieken, allereerst het feit dat de aandacht van ouders zich verplaatst van de eerstgeborene naar de nieuwkomers. Om dit te bevestigen, voelen de oudere broers en zussen zich nog meer georganiseerd en kunnen ze een prioriteitenlijst definiëren, terwijl minderjarigen eerder geneigd zijn zichzelf als favorieten van hun ouders te beschouwen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt