Goede mensen hebben het voordeel dat ze een schoon geweten hebben, zelfs als mensen soms ondankbaar zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Goede mensen hebben het voordeel dat…
Volgens een onderzoek zijn jongere broers en zussen meestal de grappigste leden van het gezin Alle kenmerken van de Stier, het meest vasthoudende teken van de dierenriem

Goede mensen hebben het voordeel dat ze een schoon geweten hebben, zelfs als mensen soms ondankbaar zijn

Door Janine
17.184
Advertisement

Goedheid is een morele kwaliteit bejubeld door filosofen en schrijvers. Zoals Socrates zei, weet iemand die goed is, dat er niets ergs met hem kan gebeuren in het leven of in de dood. De goede persoon verwacht geen dankbaarheid, maar volgt zijn instinct om anderen te helpen. En terwijl het slechte mens aan zichzelf denkt, denkt de goede persoon aan anderen en niet alleen aan familie of sentimentele banden.

Het goede druist in tegen de trend en is het meest buitengewone van de menselijke raadsels. Hij beperkt zich niet tot het geven van het goede aan het goede, maar geeft het goede aan het kwade totdat het wederzijds zal zijn.

foto: unsplash

Het echte goede is constant, vruchtbaar, altijd glimlachend en gelukkig, onzelfzuchtig en staat altijd klaar om ook de kwaden, de arroganten en leugenaars te helpen, ondanks dat ze er alleen maar bitterheid en teleurstellingen voor terugkrijgen.

De goede persoon zal zijn weg voortzetten en met kinderlijke onwetendheid zich verzetten tegen het kwaad, en, uiteindelijk zal hij winnen.

Alles gaat voorbij in het leven: schoonheid, spijt, herinneringen, maar de goede persoon zal nooit vergeten worden en dit zal misschien de enige grote beloning voor hem zijn.

foto: unsplash

Het lijkt erop dat de moderne wereld het vermogen heeft verloren om goedheid en begrip uit te drukken, het lijkt of er andere morele en burgerlijke waarden zijn.

De goede en intelligente persoon weet dat hij kwaadheid en ongerechtigheid op zijn pad zal vinden, maar hij weet ook dat ontwapenende goedheid grote voordelen kan brengen, niet alleen voor de persoon aan wie het is gericht, maar voor de hele gemeenschap.

De goede persoon zal nooit alleen zijn omdat hij altijd het besef heeft dat hij het juiste doet en dit zal hem ware intellectuele en spirituele vrijheid geven.

Mensen zijn niet langer gewend om naar geluisterd, geadviseerd, geliefd te worden en daarom schept goedheid wantrouwen tegenover degenen die het gebruiken, maar de goede persoon gaat geen obstakel uit de weg. Hij zal geduld en liefde gebruiken voor de volgende twijfelachtige om zijn vriendelijke ziel te ontdekken.

Een goed mens heeft geen gemakkelijk leven, maar hij heeft de moed en de kracht om altijd door te gaan voor het welzijn van de mensheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt