Het sluiten van een paar deuren is het beste wat je kunt doen om weer van jezelf te houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Het sluiten van een paar deuren is het…
Praat je weleens hardop in jezelf? Je bent niet gek, integendeel, het heeft verschillende voordelen voor je hersenen Wacht niet tot de tijd de wonden heelt: jij beslist wanneer het tijd is om je pijn te genezen

Het sluiten van een paar deuren is het beste wat je kunt doen om weer van jezelf te houden

16 Januari 2019 • Door Janine
2.304
Advertisement

Als een relatie niet goed gaat, is het goed om die ervaring af te sluiten. De moed hebben om iets af te sluiten is meestal een daad van zelfverdediging. Het is geen uitdrukking van onvrede, maar precies het tegenovergestelde; het is een demonstratie van liefde voor de ander en voor onszelf. Als de liefde ons niet verrijkt, brengt het geen positieve emoties meer met zich mee, dus is het beter om het los te laten. Weggaan bij sommige mensen kan lijden veroorzaken, maar het is een kortstondig en onmisbaar leed om je beter te voelen.

foto: pexels.com

Zowel op het gebied van liefde als vriendschap, als we ons realiseren dat de harmonie niet meer hetzelfde is, dat we uiteindelijk een pijn verzachten die in de loop van de tijd erger zou worden, is het goed dat iedereen zijn eigen weg gaat.

Je verlaat iemand nooit lichtvaardig, maar wanneer liefde of vriendschap steriel is, er geen medeplichtigheid en het vermogen om elkaar te begrijpen is, is het goed om de deur te openen en diegene los te laten.

Wanneer we waarnemen dat deze harmonie eindigt, moet de cirkel op tijd gesloten zijn om weer die vreugde en sereniteit te vinden.

foto: maxpixel.net

Je kunt iemand die zich niet langer comfortabel met ons voelt niet bij je houden. We zijn geen kinderen die ten koste van alles een stuk speelgoed willen dat niet voor hen geschikt is. We moeten onze volwassenheid tonen en onszelf losmaken van een liefde die aan het verdwijnen is, zonder spijt te hebben van wat er was, van wat het ons heeft gegeven, maar dat ons niet langer iets geeft.

We moeten een richtsnoer uit de natuur nemen: de slang verliest zijn huid door zich tussen twee stenen te wrijven. Het is pijnlijk, maar op het einde is hij herboren.

Hetzelfde geldt voor liefde die er niet langer is. Het is pijnlijk om ervan los te komen, maar uiteindelijk zullen we worden verrijkt met een schat aan ervaringen, zowel in de liefde als voor onszelf, voor ons eigen echte en affectieve leven.

Om op het juiste moment een deur te sluiten, betekent groeien en volwassen worden, stabiliteit en veiligheid vinden en naar de toekomst kijken die beter zal zijn dan het heden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt