Het leven is kort: het is beter om het met meer liefde en minder wrok te leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het leven is kort: het is beter om het…
Moedig en heel impulsief: degenen geboren onder het teken van de Leeuw kennen geen halve maatregelen Pestkoppen hebben het gemunt op een 3-jarige alleen omdat hij rood haar heeft: de moeder hekelt de gebeurtenis op sociale media

Het leven is kort: het is beter om het met meer liefde en minder wrok te leven

Door Janine
1.124
Advertisement

Ons leven is een periode waarin we de mogelijkheid hebben om allerlei ervaringen te beleven, duizenden mensen te leren kennen, lief te hebben, ontroerd te zijn en ons goed of slecht te voelen, afhankelijk van de momenten en situaties.

Er kunnen veel gebeurtenissen plaatsvinden, dat is waar, maar het leven blijft een beperkte periode waarin onze gevoelens, onze passies en onze vreugde op elk moment kunnen verdwijnen. Als je denkt dat het een pessimistische visie is, heb je het mis, want in plaats daarvan is het juist deze overtuiging die ons moet leiden om het beste te doen, het beste te geven en goed te kiezen hoe je je elke dag moet gedragen.

foto: Pexels

Er zijn veel dingen die het vermogen hebben om onze dagen te verbeteren, net zoals er veel dingen zijn die ervoor zorgen dat ze fout gaan. Van de eenvoudigste tot de meest serieuze redenen, woede, wrok en spijt, maken deel uit van ons leven, net als liefde, geluk en voldoening.

En soms is het zelfs nodig dat deze negatieve gevoelens bestaan: zonder hen zouden we het risico lopen bepaalde aspecten en bepaalde mensen te onderschatten. Zoals bij alles is het echter altijd goed om de juiste balans te vinden. Om deze reden betekent leven geleid door spijt, wrok en verdriet, jezelf opsluiten en de mogelijkheid wegnemen om waardevolle ervaringen te beleven, tijd doorbrengen in activiteiten die zeker gelukkiger en positiever hadden kunnen zijn.

foto: Pexels

Dus als er iemand is waarin we geïnteresseerd zijn, met wie we contact willen maken of die we beter willen leren kennen, waarom wachten en geleid worden door spijt, negativiteit en angsten? Het is veel beter om onze gevoelens meteen naar buiten te brengen. Het leven is tenslotte al kort en ingewikkeld genoeg om te veel tijd te besteden aan wrok of vast te blijven zitten in herinneringen aan een verleden en aan mensen die er niet meer zijn.

We zijn hier en we zijn er nu. En er zal altijd iemand of iets om ons heen zijn dat ons op de een of andere manier pijn zal doen. Maar is het leven, wanneer je al deze episodes een enorm gewicht geeft, echt leven? Misschien niet, en daarom is het beter om jezelf - en anderen, zo mogelijk - nieuwe mogelijkheden, nieuwe openingen, nieuwe ideeën om goed te leven te geven.

Advertisement
foto: Pexels

Dit is tenslotte geen al te moeilijke onderneming: laten we ons leiden door de liefde voor de mensen waar we echt om geven en doen wat we kunnen. Alleen op deze manier voelen we ons beter met onszelf en met anderen, ervan overtuigd dat we zelfs geen seconde van ons kostbare leven hebben verspild.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt