5 prachtige dingen die met je geest gebeuren als je gaat zwemmen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 prachtige dingen die met je geest…
Wie altijd over het leven van anderen oordeelt, is emotioneel arm: verwijder hem uit je leven Empathisch zijn is een prachtige gave, maar het is emotioneel ontzettend zwaar

5 prachtige dingen die met je geest gebeuren als je gaat zwemmen

Door Janine
3.907
Advertisement

Er wordt gezegd dat zwemmen een complete sport is, en dat is waar. Niet alleen omdat je, in vergelijking met andere fysieke activiteiten, veel meer spieren gebruikt en het optimaal is voor het ontwikkelen van weerstand, vorm en het cardiovasculair systeem; maar bovenal brengt het tal van voordelen met zich mee vanuit een psychologisch perspectief.

Water heeft namelijk een revitaliserend effect op het zenuwstelsel; dus, door te zwemmen, bevrijd je jezelf van angst en stress, en daarvoor in de plaats ontwikkel je positieve waarden, zoals doorzettingsvermogen en vasthoudendheid.

Over het algemeen levert zwemmen 5 psychologische voordelen op voor degenen die het uitoefenen.

foto: Unsplash

1. HET VERMINDERT STRESS. Het ontspannende effect komt van de verhoogde stroom zuurstof naar de spieren, die iemand dwingt zijn ademhaling te reguleren. Bovendien bevordert zwemmen de vernieuwing van hersencellen in gebieden die worden bedreigd door chronische stress.
2. HET GEEFT ENERGIE. In tegenstelling tot andere sporten, stimuleert zwemmen het lichaam, zodat deskundigen aanbevelen om het 's morgens te doen, om de dag beter te beginnen.
3. HET GEEFT MEER ZELFVERTROUWEN. Zwemmen stelt je in staat om overtollig vet te verbranden en je spieren te versterken. Op hun beurt leiden deze geweldige fysieke resultaten tot meer zelfvertrouwen en zelfrespect.

foto: Unsplash

4. HET VERHOOGT DE KRACHT VAN DE HERSENEN. Cardiovasculaire training oxygeneert de hersenen effectiever, waardoor de prestaties verbeteren en de concentratie toeneemt.
5. HET WERKT ALS ANTIDEPRESSIVA. Hoewel het een individuele sport is, zijn de lessen vaak groepsgebaseerd: dit is een sociale ervaring voor de deelnemers. Bovendien veroorzaakt zwemmen de afgifte van endorfines en neurotransmitters, zoals serotonine, bekend als het gelukshormoon en een goed humeur.

Heb je meer redenen nodig om je in het zwembad in te schrijven?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt