Samen zijn met de verkeerde persoon zou ons bang moeten maken, niet om single te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Samen zijn met de verkeerde persoon…
Karma, oftewel de draad die onze verleden, heden en toekomstige acties verenigt Geduld, oftewel de kunst weten te wachten, werpt altijd zijn vruchten af

Samen zijn met de verkeerde persoon zou ons bang moeten maken, niet om single te zijn

21 Januari 2019 • Door Janine
2.624
Advertisement

Single zijn betekent niet "alleen" zijn. Veel mensen kiezen ervoor om ongezonde relaties voort te zetten vanwege de angst voor verlating, uit angst om niemand meer te vinden. Liefhebben en geliefd zijn is geweldig, maar wanneer een relatie niet werkt, is het veel beter om ermee te stoppen in plaats van jezelf te veroordelen tot een ongelukkig leven. Dit betekent niet dat we niet moeten vechten om een relatie te redden, maar we moeten ook leren begrijpen wanneer het tijd is om jezelf over te geven.

Hier zijn enkele redenen waarom je niet bang hoeft te zijn om single te zijn, maar wel om met de verkeerde persoon te zijn.


foto: pexels.com

Er zijn dingen die ons veel banger zouden moeten maken dan om geen partner te hebben. Veel mensen dwingen zichzelf met het zoeken naar een partner, om maar te kunnen zeggen dat ze er een hebben. Pas later ontdekken ze wat meer pijn doet dan single zijn.

1. De relatie als een verplichting zien.
Je kunt in je eentje naar de bioscoop gaan, naar het restaurant, wandelen of winkelen met absolute natuurlijkheid en normaliteit. Wees niet bang om tijd alleen door te brengen, in plaats van het te verspillen aan iemand die ons niet waardeert of het als een verplichting te voelen.

2. Wakker worden naast een vreemde.
Er was een tijd dat je alleen sliep zonder iemand nodig te hebben, dus er is geen reden waarom je het niet weer kunt doen. Het is veel triester om wakker te worden naast een partner die een vreemde voor je is geworden, iemand die slechts de schaduw is van de persoon op wie je verliefd bent geworden.

foto: pexels.com

3. Vrijen zonder je geliefd te voelen
Intimiteit is een belangrijke component in een relatie, maar het fysieke aspect is niet alles. Er moet ook emotionele en mentale betrokkenheid zijn, met andere woorden, om de liefde te bedrijven "hebben we liefde nodig".

4. Praten zonder elkaar te begrijpen
Communicatie is de sleutel tot alles in een relatie. We kunnen praten en discussiëren zonder elkaar echt te begrijpen of iets interessants te zeggen. Tussen twee mensen moet er duidelijkheid en begrip zijn, niemand zou ooit moeten proberen te zegevieren met het idee dat hun ideeën de juiste zijn.

5. Je schuldig voelen omdat je bent zoals je bent
Is het erger om alleen te zijn of samen met iemand die ons niet onszelf laat zijn? Vanzelfsprekend is de vraag retorisch, we kunnen niet leven met een persoon die ons voortdurend probeert te veranderen. Iemand liefhebben betekent ook zijn gebreken accepteren, zonder te oordelen, zonder kritiek te hebben, tijd en ruimte geven om te groeien. Alleen met iemand aan onze zijde die echt van ons houdt, zonder te forceren, kunnen we de beste versie van onszelf worden.

Helaas begrijpen veel mensen te laat dat een partner niet genoeg is om te kunnen zeggen dat ze verliefd zijn: voor iedereen die op zoek is naar een partner, is het advies om niet te haasten, omdat met iemand samen zijn die niet bij ons past, zal leiden tot het ervaren van een diep ongemak dat veel erger is dan de eenzaamheid om single te zijn.

Tags: NuttigLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt