8 gewoonten waar je over 10 jaar spijt van zult hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 gewoonten waar je over 10 jaar spijt…
Overgevoelige mensen bezitten deze 7 superkrachten Een ongezonde relatie met een familielid kan je leven verpesten

8 gewoonten waar je over 10 jaar spijt van zult hebben

4.074
Advertisement

We zijn altijd druk. In het normale dagelijkse leven beseffen we het niet, maar zodra we even stoppen, misschien voor een vakantie, gaan onze ogen open. We rennen altijd: om de bus niet te missen, om iets op tijd af te maken, om niet te laat te komen; en daardoor lopen we het risico de momenten en de echt belangrijke relaties van ons leven te verliezen. We stellen dingen uit, in de overtuiging dat we alle tijd van de wereld hebben, maar de waarheid is dat de tijd niet oneindig is. Om hierover na te denken stellen we acht houdingen voor waar we over tien jaar spijt van zouden kunnen hebben.

foto: Unsplash

1. Niet genoeg tijd besteden aan degenen die we liefhebben. Mensen leven niet voor altijd: vroeg of laat moeten we het verlies van onze geliefden onder ogen zien. Maar voordat dat moment aanbreekt, kunnen we vanaf nu van hun gezelschap genieten. Er is geen verplichting of deadline die voor altijd duurt: tenslotte is onze tijd het kostbaarste wat we kunnen bieden aan degenen van wie we houden.

2. Geobsedeerd zijn door de meningen van anderen. Je hoeft niet te worstelen om er perfect uit te zien. Het maakt niet uit om slim, rijk en vriendelijk te lijken. Het gaat erom onszelf te verbeteren, door de lessen te leren die het leven ons geeft. Het is geen wedstrijd: laten we stoppen met aandacht te schenken aan wat anderen denken.

3. Teveel zelfkritiek hebben. Het leven is een opeenvolging van onvoorspelbare feiten. Het is een sprong in het diepe: we weten niet wat er mis zou kunnen gaan en wat positief zou kunnen zijn. Het accepteren van verandering en onzekerheid is het mooie van het leven, en fouten maken is beter dan niets doen.

4. Jezelf in je dromen verliezen. Het is nutteloos om verbonden te blijven met sprookjes en onrealiseerbare idealen: je kunt beter alert blijven om de concrete kansen te grijpen die voorbij komen. Afscheid nemen van illusies is moeilijk, maar opent de deur naar nieuwe ervaringen.

foto: Unsplash

5. Ontmoedigd raken door een fout. Falen doet pijn en fouten zijn moeilijk te accepteren, maar ze zijn niet noodzakelijk negatief. Ze kunnen een manier zijn om te begrijpen waar je het bij het verkeerde eind hebt en wat moet worden veranderd om succesvol te zijn.

6. Zelfmedelijden. Het leven is een reis vol obstakels. Iedereen vecht zijn eigen gevecht en zoekt naar de juiste manier om met zijn eigen onzekerheden om te gaan. Het is niet gemakkelijk, maar het is beter om zelfmedelijden te vermijden: het gaat erom niet op te geven.

7. Tijd verspillen met wachten. Heb je besloten om iets niet te doen, om geen ​​beslissing te nemen, omdat je dacht dat het niet het juiste moment was? Het zal nooit het juiste moment zijn. Altijd wachten op het perfecte moment, de perfecte partner, het perfecte huis, zorgt er alleen voor dat je besluitelozer en angstiger wordt bij het maken van keuzes. Laten we ervoor gaan: ook als we fouten maken, zullen we een belangrijke les leren.

8. Te druk zijn. Tegenwoordig zijn we altijd overweldigd door dingen om te doen, het valt niet te ontkennen. We negeren wat echt belangrijk is in het leven, het voortdurend uitstellen van het moment waarop we een pauze nemen en ons toewijden aan echt belangrijke dingen. Maar dat moment komt voor veel mensen nooit. Laten we proberen ons te concentreren op wat we hebben en onze harten vullen met liefde en dankbaarheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt