Tijd doorbrengen met je moeder verlengt haar leven, dat zegt de wetenschap - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Tijd doorbrengen met je moeder verlengt…
Enkele handige tips om mensen die roddelen te herkennen en niet betrokken te raken bij hun boosaardigheid Watermannen? Ze zijn non-conformistisch en houden van hun vrijheid

Tijd doorbrengen met je moeder verlengt haar leven, dat zegt de wetenschap

Door Janine
5.702
Advertisement

Als iemand je zou vragen om een van de belangrijkste figuren in je leven te identificeren, zou je waarschijnlijk je moeder aanwijzen. Vanaf de eerste momenten van het leven is het de belangrijkste persoon met wie een kind te maken heeft, en leert hij een goed deel van zijn relationele vaardigheden van haar. Met de jaren veranderen de dingen echter.

Hoewel we dol zijn op onze moeders en grootmoeders, wijden we vaak heel weinig tijd aan hen en nemen we hun aanwezigheid als vanzelfsprekend aan. De dagelijkse verplichtingen en de afleidingen laten ons heel weinig ruimte om zo'n relatie te cultiveren, met als gevolg dat we het laten verslechteren, waardoor de moeders aan een onverbiddelijke eenzaamheid worden overgelaten. En soms merken we pas dat we tijd verspild hebben wanneer het te laat is.

Volgens onderzoekers van de University of California, is er echter een manier waarop elk kind het leven van zijn moeder kan verlengen: tijd met haar doorbrengen. Eenzaamheid zou in feite een enorme impact hebben op de psycho-fysieke achteruitgang die verband houdt met ouderdom, en het levend houden van de sociale band stimuleert de hersenen en bijgevolg het lichaam.

Bij analyse van het sterftecijfer van 1.600 zeventigjarigen die vergelijkbare gezondheidscondities toonden, was het resultaat duidelijk: dit percentage nam toe met toenemende eenzaamheid en gebrek aan familiebanden. Eenzame mensen stierven gemiddeld eerder dan mensen die voornamelijk in gezelschap waren.

De overgang naar de gezinskwestie is overduidelijk: moeders die sterke banden onderhouden met hun volwassen kinderen en die mogelijk zorgen voor hun kleinkinderen, worden minder blootgesteld aan de cognitieve en fysieke achteruitgang van seniliteit. In ruil voor dit "lange levenselixer" kunnen ze omhelzingen, adviezen, knuffels en al hun wijsheid geven.

We moeten onze ouders vaker uitnodigen, meer tijd met hen doorbrengen en die band cultiveren zonder het als vanzelfsprekend te beschouwen... Het hele gezin zal ervan profiteren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt