Tegenover boosaardigheid is het soms het beste om te antwoorden met een les in goedheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Tegenover boosaardigheid is het soms…
Deze 60-jarige wendt zich tot een professional om voor eens en voor altijd van haar anonieme look af te komen Om gelukkig te zijn moet men sommige mensen leren negeren

Tegenover boosaardigheid is het soms het beste om te antwoorden met een les in goedheid

Door Janine
2.108
Advertisement

Goed en kwaad zijn altijd de krachten geweest die de wereld bewegen, in eeuwig contrast en balans. De twee elementen zijn opgenomen in elke cultuur en elk tijdperk, met sociale, morele en culturele variabelen. Door concepten over te brengen naar de dagelijkse handelingen van mensen, is de vraag: hoe gedraag je je met mensen die kwaadwillig zijn? Hier is wat stof tot nadenken om te leren hoe we ons op de juiste manier moeten gedragen wanneer we het slachtoffer zijn van een verkeerde houding.

foto: Unsplash

De goedheid die wordt gebruikt als antwoord op een slechte daad is een universele les. Onze goede daad verkleint de ernst van het kwaad dat is toegebracht en bevrijdt ons tegelijkertijd van negatieve emoties.

Een daad van goedheid is goed voor ons en voor anderen, degenen die slecht zijn, streven alleen hun eigen belangen na, maar op deze manier beroven zij zichzelf. Goed zijn maakt ons rijker omdat het ons zelfrespect verbetert, het is als "besmettelijke solidariteit", het maakt ons tevreden en verbetert ons. Kortom, goedheid wordt gevoed, slechtheid droogt uit.

We moeten niet de fout maken te denken dat vergeving gelijk staat aan vergeten. Hen vergeven die wreed met ons zijn geweest is heel moeilijk, maar het betekent niet meteen dat we het kwade uitwissen. We zullen de herinnering aan de ervaring behouden door minder naïef en wijzer te worden, zonder het gewicht en lijden te blijven dragen. Vergeving bevrijdt ons van het langer open houden van een wond dan nodig is om het te laten genezen.

Wraak nemen op iets fouts lijkt ons een beter gevoel te geven, maar het is slechts een tijdelijke illusie. Het voeden van de wrok leidt alleen maar tot nog meer kwaad. Degenen die kwaad met kwaad vergelden winnen niets en verliezen uiteindelijk zichzelf.

foto: Unsplash

Niemand wordt geboren als engel of duivel, heilige of zondaar, alles maakt deel uit van hoe we opgroeien en hoe we onze keuzes maken. We kunnen niet op wreedheid reageren met wraak als we in ons leven besloten hebben om niemand te kwetsen.

Als de woede en pijn veroorzaakt door een kwaadheid te sterk zijn, is het goed om alle tijd te nemen die nodig is om de wond te genezen. Deze "pauze" zal niet dienen om te vergeten, maar eerder om de ziel te kalmeren en zichzelf te bevrijden van woede. Als je ondanks alles het goede niet kunt herstellen met een goede actie, kun je er beter voor kiezen om afstand te nemen in plaats van een andere oplossing te vinden.

Kwaad en geweld staan ​​altijd klaar om uit te breken, dus om de wereld in evenwicht te brengen, moet men niet alleen het goede in praktijk brengen, maar ook anderen leren om hetzelfde te doen. Het goede voorbeeld geven is de beste manier om een ​​positieve les bij te brengen bij onze naaste en de wens om het in de praktijk te brengen.

En tot slot, als je echt wraak wilt nemen, wint deze formule nog steeds: ingaan tegen kwaadheid met een welwillende onverschilligheid is de beste en meest effectieve "wraak" die je kunt nemen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt