Mijn hond is niet mijn "huisdier", het maakt deel uit van mijn familie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mijn hond is niet mijn "huisdier", het…
Enkele tips om te proberen met de grillen van een kind om te gaan zonder je stem te verheffen Van een slecht humeur word je dikker, dat beweert een voedingsdeskundige

Mijn hond is niet mijn "huisdier", het maakt deel uit van mijn familie

Door Janine
3.122
Advertisement

Het hebben van een hond of een kat betekent niet alleen het "bezitten" van een huisdier, maar het uitbreiden van je gezin. Degenen die nog nooit een trouwe viervoeter hebben gehad, krijgen vaak te horen dat ze niet echt weten wat het betekent om op een volstrekt pure en onvoorwaardelijke manier geliefd te worden. Dit begrijpen is nog moeilijker als we het gezin beschouwen als een sociale kern die in essentie verenigd is door banden en verwachtschapsrelaties.

Niet altijd zijn bloedbanden voldoende om een gezin te definiëren, omdat dit echte emotionele relaties, delen en wederkerigheid vereist. Al deze elementen, die bestaan uit diepe emotionaliteit, zijn precies wat een hond of een kat tot volwaardig lid van het gezin maakt.

foto: Unsplash

Wanneer een huisdier ons huis binnenloopt, komt het ook in ons leven, we adopteren hem en hij adopteert ons. Onze wereld verandert omdat we ontdekken dat we middenin hun wereld, hun aandacht en hun liefde staan. Katten en honden zijn oprechte en eenvoudige wezens, ze begrijpen onze complexiteit en wispelturigheid niet, toch weten ze meer over ons dan we ons kunnen voorstellen. Voor hen zorgen is een verantwoordelijkheid, maar wat we ervoor terugkrijgen is een veel groter geschenk. Ze hebben het vermogen om het beste in ons naar boven te halen, ze kunnen ons troosten als we verdrietig zijn en ons geruststellen wanneer we ons zorgen maken.

Voor onze kat of onze hond zijn we uniek en altijd hetzelfde, of we nu goed of slecht zijn, of we een slechte dag hebben gehad of een goede. Op elk moment weten ze hoe ze naast ons moeten staan, zij zijn onze stille vertrouwenspersonen en zij beoordelen ons nooit. Van onze huisdieren leren we wat het betekent om het heden te leven, want "gisteren is voorbij" en morgen "moet nog komen", ze willen gewoon bij ons blijven en zijn altijd blij ons te zien.

foto: Unsplash

Onze viervoetige vrienden vragen heel weinig vergeleken met wat ze kunnen geven. Gewoon wat eten en een aai om een lawine van genegenheid te ontvangen, zoals de vreugde die ons verwelkomt elke keer dat we thuis komen. Zij zijn de meest trouwe metgezellen in goede en slechte tijden, ze zullen ons nooit in de steek laten, ze zullen altijd tijd voor ons hebben en het beste deel van ons hart in beslag nemen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt