Daarom voelen we ons meteen beter als we naar de zee kijken

Janine image
door Janine

19 Februari 2019

Daarom voelen we ons meteen beter als we naar de zee kijken
Advertisement

De zee is altijd al fascinerend geweest, niet verrassend is het een bron van inspiratie voor kunstenaars, dichters, zangers en schrijvers. Tijd doorbrengen op het strand is niet alleen een buitengewoon schouwspel van de natuur, maar ook een bron van welzijn voor lichaam en geest. Volgens een groot aantal studies is het genoeg om naar de zee te kijken om je meteen beter te voelen en een deel van die voordelen te absorberen die water en zeelucht kunnen overbrengen op lichaam en geest.

via bbc.com

Advertisement
John Loo/Flickr

John Loo/Flickr

Uit strikt medisch oogpunt is wetenschappelijk vastgesteld dat zeewater therapeutisch is voor verschillende ziekten zoals artritis, luchtwegaandoeningen en sommige vormen van bloedarmoede. Bovendien is het een wondermiddel voor de bloedsomloop en helpt het problemen met het gewicht te bestrijden. Watersport is een van de meest heilzame en regenererende, dankzij het contact met de substantie aan de basis van het leven.

Wat opvalt is de nauwe spirituele en oeroude band die de mens heeft met dit element, een relatie die al begint in de 9 maanden die we doorbrengen ondergedompeld in water in de baarmoeder. Ons lichaam bestaat uit meer dan de helft uit water en dezelfde planeet waarin we leven, is voor ongeveer 70% bedekt met water.

Dicht bij de zee zijn is eenvoudigweg reageren op een oproep die in ieder van ons zit. Reden waarom zovelen kiezen voor badplaatsen om hun vakantie door te brengen. Zittend op het strand kijken naar deze immense "tweede hemel" in beweging, met de ogen aan de horizon, geeft een groot gevoel van vrede en harmonie.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het is een zintuiglijke en innerlijke ervaring, met de hersenen maximaal gestimuleerd, tussen de geur van zout, het zachte en ontspannen geluid van de golven en de blauwe kleur die zeer positieve effecten heeft op de emotionele sfeer en gemoedstoestand. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld natuurlijke geluiden zoals het gekabbel van de golven om beter te kunnen slapen.

Tijd doorbrengen met de schoonheid van de zee is niet alleen een goede manier om een paar momenten aan jezelf te besteden, maar helpt ook om de stress van het dagelijks leven te verlichten en je beter te laten leven.

Advertisement