Deze 89-jarige vrouw heeft 450 jasjes en dekens gebreid voor zwerfhonden in een asiel

Janine image
door Janine

03 Maart 2019

Deze 89-jarige vrouw heeft 450 jasjes en dekens gebreid voor zwerfhonden in een asiel
Advertisement

Haar naam is Maisie Green, de Engelse vrouw die op 89-jarige leeftijd meer dan 450 dekens en jasjes heeft gebreid voor honden van een opvanghuis voor dakloze honden. We bevinden ons om precies te zijn in het kleine stadje Basildon, in het graafschap Essex, op ongeveer 40 kilometer van Londen. De betreffende vereniging heet Dogs Trust en zorgt al 127 jaar voor viervoeters die proberen een huis en vooral een gezin te vinden.

Dogstrust/Instagram

Dogstrust/Instagram

Het record van de oude Britse dame werd zeker niet van de ene dag op de andere gehaald, maar in de loop der jaren in haar onvermoeibare liefdadigheidswerk voor de dieren in het stadscentrum. Een dag voor een jas, drie dagen voor een deken, zo lang doet deze leuke oma met een hart van goud erover, om honden te helpen die nog niet het geluk hebben gehad om door iemand geadopteerd te worden.

De vrouw zei dat dit nuttige tijdverdrijf haar helpt zich nuttig te voelen, haar een actief gevoel geeft en haar gezelschap houdt terwijl ze alleen thuis is of tv kijkt. Dogs Trust herbergt bijna 1.400 zwerfhonden en telt talloze vrijwilligers in de hele gemeenschap van Basildon. Het initiatief van Maisie Green is slechts een van de vele die moet worden ingezet om goed te doen voor de minder gelukkige honden. Het varieert van het schenken van kleding om de schuilplaats comfortabeler te maken, tot het besteden van tijd samen met de dieren.

Vooral deze laatste activiteit helpt de dieren om zich aan te passen aan menselijk contact, om vertrouwen te krijgen in mensen en hen geliefd te laten voelen.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Gelukkig zijn er veel mensen over de hele wereld die zich bekommeren om het lot van dieren en steeds vaker nemen ze deel aan dit belangrijke doel. Een daarvan is de jonge Kristyn Caicedo, een 11-jarig meisje uit Texas dat in de stad Houston woont. Zij is mede-oprichtster van SavFur Rescue, een non-profitorganisatie die biologisch en veganistisch voedsel voor huisdieren en zwerfdieren produceert. De vereniging verkoopt spullen met het doel de opbrengst te doneren om dakloze honden te voeden.

Advertisement