De prachtige voordelen om kinderen op te laten groeien samen met hun grootouders

door Janine

16 Maart 2019

De prachtige voordelen om kinderen op te laten groeien samen met hun grootouders
Advertisement

Zelfs voor de generaties "moederskindjes" van gisteren en de "grote kinderen" van vandaag, komt vroeg of laat de tijd dat je onafhankelijkheid wilt, afstand nemend van mamma en pappa. Vaak duurt het genot van de vrijheid echter totdat je zelf ouders wordt, wanneer de affectie en de steun van moeder of vader, maar ook die van de schoonfamilie fundamenteel worden voor het welzijn van de kinderen en het paar zelf. Dat is waarom grootouders zo belangrijk zijn.

via naranxadul.com

Advertisement
De prachtige voordelen om kinderen op te laten groeien samen met hun grootouders - 1

 

Ze geven meer tijd aan het stel. Het vinden van betrouwbare babysitters is geen gemakkelijke taak. Wonen in dezelfde plaats als je ouders of schoonfamilie betekent dat je de kinderen zelfs voor een paar uur naar hun grootouders kunt brengen, waarbij je jezelf een etentje, een film en wat intimiteit met je partner toestaat.

Ze helpen harmonie en eenheid te bewaren. Een goede relatie met de grootouders van je kinderen, betekent liefde en evenwicht thuis, zodat kinderen gezonder en serener worden.

Ze zijn altijd aanwezig. Het maakt niet uit of de grootouders jong of oud zijn, als je het geluk hebt om je familie in de buurt te hebben, kun je rekenen op voortdurende steun, zowel materieel als psychologisch. Hierdoor voel je je zelfverzekerd en rustig in het omgaan met wat voor omstandigheid ook.

Familietradities en -waarden worden levend gehouden. De kleine gebruiken die worden herhaald tijdens verjaardagen, vakanties of gewoonten die van generatie op generatie worden doorgegeven, worden onderdeel van het leven van de kinderen en vormen ze als volwassenen.

Ze minimaliseren het onverwachte. Soms moet je afstand nemen vanwege werkverplichtingen, huishoudelijke taken of ook persoonlijke behoeften. Wat de noodsituatie ook is, de grootouders zijn een veilige haven waar je de kinderen kunt achterlaten wetende dat ze in goede handen zijn, bovendien in een omgeving die ze kennen en met mensen van wie ze houden.

Advertisement
De prachtige voordelen om kinderen op te laten groeien samen met hun grootouders - 2

Dit zijn slechts de meest voorkomende redenen waarom grootouders zo'n essentieel hulpmiddel zijn voor kleinkinderen en hun eigen volwassen kinderen. Noodzaak en welzijn zijn in feite het rationele en meest nuttige gedeelte van deze buitengewone relatie. Het overblijvende deel die er gelukkig echt toe doet, bestaat uit onvoorwaardelijke genegenheid en steun. Als de grootouders er zijn, dan stop je nooit, zelfs als volwassenen, zelfs als ouders, om een kind te zijn, je bent nooit alleen in het avontuur om kinderen groot te brengen, in een virtueuze cirkel die zichzelf voedt en evenwicht en liefde produceert.

Advertisement