Ik wil niet alleen een minnaar: mijn partner moet ook mijn beste vriend zijn

Janine

05 Maart 2019

Ik wil niet alleen een minnaar: mijn partner moet ook mijn beste vriend zijn
Advertisement

In een relatie zijn passie en verlangen zeker belangrijke componenten, maar ze zijn niet genoeg om een complete en gelukkige relatie te definiëren. Naast compatibiliteit in intimiteit moet er meer zijn, dus een partner moet niet alleen een geliefde zijn, maar ook een beste vriend. Wanneer de persoon met wie je samen bent ook de vertrouweling is, de steun in moeilijke tijden, niet alleen een bedgenoot, dan kun je praten over liefde met de hoofdletter "L".

via thepowerofsilence.co

Advertisement
Christian Gonzalez/Flickr

Christian Gonzalez/Flickr

We kunnen niet alle gebeurtenissen in het leven controleren, veel dingen gebeuren ongeacht of we het willen of niet, we kunnen ze alleen accepteren en er op de beste manier mee omgaan. Wanneer je geconfronteerd wordt met het onverwachte of onvermijdelijke, zou het fijn zijn om bij iemand te zijn die je kunt vertrouwen, die emotioneel dichtbij je weet te zijn en niet alleen fysiek.

Zoenen en vrijen is niet altijd de oplossing om een slecht moment te overwinnen, soms heb je gewoon een schouder nodig om op te huilen. Er zijn tijden dat je iemand nodig hebt met wie je kwetsbaar kunt zijn, en die bereid is om zijn eigen kwetsbaarheid te tonen en te delen. In bed liggen is niet genoeg om elkaar troost te bieden, je kunt elkaar stevig omhelzen, huilen en elkaar helpen het goede humeur terug te krijgen.

Je vindt het leuk om bij je vrienden te zijn, want met hen kun je jezelf zijn, kun je plezier hebben met weinig, deel je alles en je begrijpt elkaar met één blik. Dus waarom zou je niet hetzelfde van je partner willen hebben? Romantiek is goed, maar alles kan romantisch zijn als je het samen fijn hebt, ook als je gewoon een strandwandeling maakt.

Advertisement
Jan Fidler/Flickr

Jan Fidler/Flickr

Het is gemakkelijk om minnaars te zijn, het moeilijkste is om ook beste vrienden te worden. Moeilijk maar niet onmogelijk, en wanneer dit gebeurt, is de band die wordt gecreëerd zo speciaal dat hij overal tegen bestand is, die weerstand biedt aan de tijd, afstand en alle moeilijkheden van het leven.

Advertisement