Twee vriendinnen profiteren van hun pensioen om in 80 dagen de wereld rond te gaan

Janine image
door Janine

01 Maart 2023

Twee vriendinnen profiteren van hun pensioen om in 80 dagen de wereld rond te gaan
Advertisement

Er wordt gezegd dat wie een vriend vindt, een schat vindt. Nooit was een zin reëler: als een vriendschap echt is, is er niets beter dan goede, en zelfs slechte, momenten van je bestaan ​​​​te delen met een dierbare. Als we aan onze naasten denken, denken we meestal aan familieleden en partners, maar dat betekent niet dat een goede vriend niet even belangrijk kan worden.

De twee vrouwen die centraal staan ​​in dit prachtige verhaal zijn zich hiervan terdege bewust, die onbevreesd en gepassioneerd hebben besloten om samen te vertrekken voor een enorme reiservaring. We vertellen je er wat meer over.

via Daily Mail

Advertisement
Around the World at 80

Around the World at 80

Sandy Hazelip en Ellie Hamby zijn twee 81-jarige beste vriendinnen die elkaar toevallig ontmoetten tijdens een reis naar Egypte en meteen wisten dat er iets speciaals aan hun relatie was. Na 20 jaar houden de twee dames elkaar namelijk nog steeds gezelschap en hebben ze bovenal besloten om samen te vertrekken voor een prachtig avontuur rond de wereld.

De passie voor reizen bracht hen vanaf het begin bij elkaar en, misschien dankzij het lezen van de beroemde roman De reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne, besloten de vriendinnen dat het echt een wereldreis moest worden om hen als hoofdrolspeelsters te zien. Dus, zonder mitsen en maren, vertrokken ze vanuit Dallas, in Texas, Verenigde Staten, en sindsdien stopten ze niet meer.

Advertisement
Around the World at 80

Around the World at 80

Op hun blog is het mogelijk om alle etappes te volgen, en dat zijn er al veel geweest: Antarctica, Paaseiland, Brazilië, Italië, Spanje, Zanzibar, Tanzania; dat zijn al veel landen en ze willen gaan waar hun hart hen brengt.

Het aanvankelijke plan was om 50 dagen te reizen en 18 landen te bezoeken, maar ze weten niet zeker of het mogelijk zal zijn om in elk land te stoppen, dus hebben ze besloten zich niet al te veel zorgen te maken als dit niet lukt, maar om van elke ervaring te genieten.

"We laten ons leiden en genieten van de reis - zeiden ze - ook al was het niet wat we aanvankelijk dachten. Het mooiste van een reis rond de wereld is de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten: de planeet zit vol met interessante, stimulerende en mooie mensen". Waarom zou je jezelf dan niet de kans geven om ze te leren kennen?

Around the World at 80

Around the World at 80

Precies om deze reden, en ondanks het feit dat er vertraging is opgetreden met betrekking tot het project om op 80-jarige leeftijd voor een reis van 80 dagen te vertrekken, hebben Sandy en Ellie besloten om op pad te gaan. Er zijn al die tijd weinig regels: in de eerste plaats geld besparen en daarvoor hebben ze ervoor gekozen om eersteklas reizen en grote hotels te vermijden, en alleen het openbaar vervoer te gebruiken.

Kortom, ze hebben zich zo goed mogelijk kunnen organiseren voor wat zonder enige twijfel een van de mooiste ervaringen van hun leven is en altijd zal blijven.

Zou jij ook met je beste vriendin een soortgelijke "reis" maken?

Advertisement