6 voordelen die in ons lichaam kunnen optreden als we een lepel honing per dag eten

door Janine

04 Maart 2019

6 voordelen die in ons lichaam kunnen optreden als we een lepel honing per dag eten
Advertisement

Het verzorgen van je lichaam betekent niet alleen dat je er voor zorgt als je zwak of ziek bent, maar bovenal het voorkomen van mogelijke ongemakken, het versterken van je lichaam. Preventie gebeurt allereerst aan tafel; om deze reden is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen wat je eet, door te kiezen voor voedsel dat bijdraagt om ons beter te laten voelen.

In het bijzonder mag honing in ons dieet nooit ontbreken, en precies één eetlepel per dag: het is genoeg om voor gunstige veranderingen in ons lichaam te zorgen.

via healthline.com

Advertisement
 Christina Branco/unsplash

Christina Branco/unsplash

1. Sterker immuunsysteem. Dankzij de mix van vitaminen, mineralen en enzymen, is honing geweldig voor het versterken van onze natuurlijke afweer: probeer een lepel met warm water en een schijfje citroen als je griep hebt, het helpt goed voor het verlichten van de symptomen.

2. Vermindering van het risico op hart- en vaatziekten. Met een eetlepel honing per dag zie je je cholesterol dalen met 10%; als je vervolgens kaneel toevoegt, worden de gunstige effecten op de bloedsomloop versterkt.

3. Eenvoudiger gewichtsverlies. Drink elke dag een glas warm water, met honing en citroen op een lege maag, om gemakkelijker af te vallen: honing zuivert de lever en verbrandt vet.

Advertisement
Crispin Semmens/Flickr

Crispin Semmens/Flickr

4. Minder vermoeidheid. In plaats van koffie of andere energieke drankjes te drinken, is een lepel honing voldoende om je kracht te herwinnen! Een manier om je zonder bijwerkingen op te laden.

5. Zuivere huid. Honing heeft een antibacteriële werking, nuttig voor de huid: smeer het op de aangetaste plekken en je zult onmiddellijk het verschil merken.

6. Verlichting van maagpijn. Honing helpt om maagzuren te verminderen, naast het neutraliseren van de gassen die daar aanwezig zijn, en verbetert over het algemeen de spijsvertering. Als je je opgeblazen voelt, neem dan gewoon een glas warm water met een eetlepel honing en je zult je snel beter voelen.

Honing is een uitstekende vervanger voor suiker, gezien de gunstige eigenschappen ervan: of je nu de voorkeur geeft aan millefiori of kastanje, het maakt niet uit, maar haal een voorraad in huis :)

Advertisement