Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen

Janine

12 Maart 2019

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen
Advertisement

Ieder van ons kan vertellen hoe liefde ontsnapt aan programma's, verwachtingen en elke vorm van wiskundige berekening: het presenteert zichzelf onverwachts tot het duidelijk wordt dat een bepaald persoon degene is met wie we ons leven samen willen doorbrengen. Wanneer dat gebeurt, is er niets dat het kan stoppen.

Het liefdesverhaal van Maryanne en Tommy is de zoveelste demonstratie: allebei hebben ze het syndroom van Down en zijn getrouwd, ondanks de tegenstellingen van hun familie en de kritiek van anderen. Na 23 jaar vieren ze hun trouwdag en herhalen ze dat liefde in staat is om vele obstakels te overwinnen.

Advertisement
Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 1

Maryanne en Tommy ontmoetten elkaar in 1994 in een studiecentrum dat werd bijgewoond door kinderen met leerproblemen. Er is iets tussen de twee ontstaan, maar beiden waren te verlegen om de eerste stap te zetten. Ze kenden elkaar meer dan een jaar, waarna Tommy het niet meer uithield.

Advertisement
Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 2

Op een dag ging hij naar Mary met een speelgoedring, maar met een echt voorstel: "Wil je met me trouwen?", vroeg hij haar. Mary zegt dat ze op dat moment niets begreep, maar ze zei ja, want dat was wat haar hart wilde.

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 3

Hun liefdesverhaal was van het begin af aan niet gemakkelijk: hun families keurden hun relatie niet goed, laat staan hun huwelijk. In de stad waar ze woonden, vertelden mensen bovendien veel valse verhalen over hen.

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 4

Maar Tommy en Mary waren echt te verliefd om zich te interesseren in iets anders dan hun relatie. Tegen ieders verwachting in kwamen ze naar het altaar en beloofden ze elkaar eeuwige trouw.

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 5

Voor beiden was het een mooie dag, maar misschien verwachtte geen van beiden dat dit slechts het begin was van een lang liefdesverhaal dat bestemd was om heel lang te duren.

Advertisement
Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 6

Mary en Tommy zijn in feite al meer dan 20 jaar samen: ze hebben onlangs hun drieëntwintigste trouwdag gevierd, nog altijd even verliefd. Het paar houdt van elkaar, respecteert en ondersteunt elkaar. Mary's zus geeft toe dat de twee het heel goed samen kunnen vinden: het zijn goede mensen, die geen boosaardigheid kennen. Het is altijd fijn om in hun gezelschap te zijn.

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 7
Advertisement
Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 8

Helaas heeft Tommy kortgeleden ontdekt dat hij de ziekte van Alzheimer heeft: ondanks alles laat hij zich niet uit het veld slaan en gaat hij het leven aan met die glimlach waar Mary verliefd op werd. Mary zorgt voor hem tijdens de kleine dagelijkse moeilijkheden: Tommy zal waarschijnlijk veel met de tijd vergeten, maar zijn vrouw vergeten doet hij nooit.

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 9
Advertisement
Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 10

Hun album zit vol momenten die samen in harmonie zijn doorgebracht. Niemand gaf iets voor hun huwelijk, zelfs niet dat ze alleen zouden kunnen leven. In plaats daarvan hebben Tommy en Mary alles gedaan om de moeilijkheden van het leven en hun ziekte te overwinnen.

Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 11
Advertisement
Iedereen was tegen hun relatie: na 23 jaar huwelijk zijn ze hier om hun ware liefde te tonen - 12

We weten wat het ingrediënt is dat verantwoordelijk is voor zo'n geluk: liefde.

Liefde wint altijd!

Advertisement