Een vrouw maakt poppen met dezelfde handicaps als de kinderen: wanneer ze die krijgen, zijn de reacties ontroerend

Janine

15 Maart 2019

Een vrouw maakt poppen met dezelfde handicaps als de kinderen: wanneer ze die krijgen, zijn de reacties ontroerend
Advertisement

Elk kind moet kunnen genieten van een zorgeloze kindertijd; helaas is dit voor sommigen erg moeilijk. Het gaat over de kinderen die door ziekten worden getroffen en die hen verplichten om vanaf een zeer jonge leeftijd een meedogenloos, hard leven te leiden, waarbij ze zich moeten bewapenen met veel moed en wilskracht.

In dit perspectief worden die momenten waarin ze zich normaal kunnen voelen, net als de anderen, kostbaar en leven ze hun tedere leeftijd met vreugde: dit is het echte geschenk dat Amy Jandrisevits wilde geven aan deze kinderen en haar initiatief van therapeutische poppen lanceerde: "A Doll Like Me".

Advertisement

A little bit of cuteness to take us into the weekend ūüėä

Pubblicato da A Doll Like Me su Venerdì 11 gennaio 2019

De inspiratie voor een vergelijkbaar initiatief had Amy toen ze op de kinderoncologie-afdeling werkte als maatschappelijk werkster. Amy herinnert zich dat "in mijn tijd, toen ik met kinderen werkte, ik poppen in de speeltherapie gebruikte om kinderen te helpen zichzelf te uiten".

Het doel is om kinderen zich beter te laten voelen, hen af te leiden van hun ziekte en hun moraal te verhogen. Amy erkent echter dat "het moeilijk is om een kind te vertellen dat hij mooi is, als hij niets en niemand vindt die op hem lijkt."

I am THRILLED to announce that I have been selected as GoFundMe's Hero of December. The story just went public ‚̧ԳŹ It is...

Pubblicato da A Doll Like Me su Giovedì 27 dicembre 2018

Amy realiseert zich hoe therapeutisch het is voor kinderen om hun verschillen te zien weerspiegeld in de dingen waarmee ze spelen; daarom is het idee ontstaan om niet-traditionele poppen te maken voor kinderen met een handicap, die hun fysieke kenmerken, medische problemen en etniciteit reproduceren.

Advertisement

We match!!!

Pubblicato da A Doll Like Me su Lunedì 17 dicembre 2018

Ondanks de hoge kosten - $100 per pop - heeft Amy een fondsenwerving op GoFundMe gelanceerd om de aankoop te financieren voor gezinnen die ze niet kunnen betalen; ze startte ook een samenwerking met een kinderziekenhuis.

Het doel zou zijn om het gratis te verspreiden voor kinderen die het nodig hebben; want "als we de geestelijke gezondheid als een noodzakelijk onderdeel van de medische zorg beschouwen, is dit de sleutel".

Tot nu toe heeft Amy 300 poppen gemaakt en voor haar inspanningen en het lovenswaardige initiatief werd ze door GoFundMe geselecteerd als Hero: een erkenning dat Amy met deze woorden begroette:

"Het is een eer om erkend te worden voor mijn werk van liefde en het is fantastisch dat anderen geloven in de kracht van representatie. De poppen zijn een tastbare manier om vriendelijkheid en acceptatie van hun problemen te delen. Deze kinderen zijn perfect zoals ze zijn!"

Just like me!Pubblicato da A Doll Like Me su Martedì 20 febbraio 2018

In deze video zie je de enthousiaste reactie van een klein meisje dat haar pop ontvangt: een soortgelijke vreugde van een kind is onbetaalbaar dat, zoals zij, slechte tijden heeft meegemaakt, maar nu, dankzij een pop, kan leren zichzelf te accepteren door opnieuw te glimlachen.

Advertisement