Elke dag stopt deze 94-jarige man om met schoolkinderen grapjes te maken en geeft hen levensadvies: nu is hij hun mascotte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke dag stopt deze 94-jarige man om…
Degenen die de kans hebben om met een Schorpioen om te gaan, hebben geluk: er zijn maar weinig mensen zoals zij De verpleegster omhelst een kind dat doodsbang is voor de operatie: de foto's gaan de wereld over

Elke dag stopt deze 94-jarige man om met schoolkinderen grapjes te maken en geeft hen levensadvies: nu is hij hun mascotte

Door Janine
9.831
Advertisement

Elke moeder moet leren te leven met een zekere bezorgdheid, wat soms tot angst kan leiden: hoe meer kinderen groeien en hun zelfstandigheid uitbreiden, hoe minder ze onderhevig zijn aan moederlijke bescherming, net zoals ze zich steeds meer in een gevarieerde wereld onderdompelen, die complex is, vol valkuilen en gevaren.

Dus het is normaal dat je soms bedreigingen kunt zien, ook als die er niet zijn; dit is wat er gebeurde met Gina Arnold, een Amerikaanse moeder, toen ze ontdekte dat haar vijftienjarige dochter elke dag met een 94-jarige man praatte voordat ze naar school ging.

Audrey Arnold is een meisje zoals vele anderen, met een ongewone gewoonte: elke dag, voordat ze naar school gaat, stopt ze om op straat te praten met een 94-jarige man. Daarom drong ze er 's morgens op aan om door haar moeder op enige afstand van school te worden achtergelaten. Toen haar moeder erachter kwam, was ze terecht bang: wat zou een man van die leeftijd willen van een jong meisje?

Audrey legde haar moeder echter uit dat er geen reden was om zich zorgen te maken: het gaat om Mr. "Knuckles" - "knokkels" in het Engels - een bijnaam die de jongeren hem gaven vanwege zijn karakteristieke manier om ze 's ochtends te begroeten.

Advertisement

De man, bekend als Wally Richardon, stopt elke dag voor de Marina Village-school in de Dorado Hills in Californië om de studenten goedemorgen te wensen, hen te adviseren en aan te moedigen.

Gezien zijn hoge leeftijd, heeft Wally de nodige ervaring: hij vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de marine, vervolgens hij werd geroepen om zijn rol te spelen in de Koreaanse oorlog, als piloot, en de rest van zijn leven werkte hij bij United Airlines.

Nu heeft hij besloten zijn bijdrage aan de maatschappij te blijven geven door jongeren levensadvies te geven; en het is duidelijk een rol die hij heel goed speelt, te zien aan het aantal jongeren die het op prijs stellen.

Wally leert dingen die niet rechtstreeks uit boeken worden geleerd: respect, verdraagzaamheid en vooral vriendelijkheid tegenover anderen; onuitputtelijke bronnen van wijsheid. Vroeger vergezelde zijn vrouw hem soms, maar ze heeft moeite met lopen en dus gaat Wally alleen, vastbesloten om zijn lessen aan jonge mensen door te blijven geven.

Advertisement

Nieuwsgierig geworden door het verhaal van haar dochter besloot Gina daarom Mr. Knuckles te ontmoeten: ze vond hem omringd door jonge mensen, met de intentie om naar hem te luisteren, en filmde hem om over zijn werk te kunnen vertellen.

"Dit is het soort steun en liefde dat jonge mensen nodig hebben", zegt Gina. "Deze man stopt elke dag bij de ingang van de school en geeft aanmoediging en advies aan alle studenten die naar hem toe komen".

Advertisement

Ook Cheryl Olson, het schoolhoofd van de middelbare school, denkt dat Wally een positieve invloed heeft op de studenten, en in overeenstemming met de leraren besloot ze om een muurschildering opgedragen aan Mr. Knuckles op school te laten maken.

Het initiatief van de heer Wally is zeker lovenswaardig, de waardige afsluiting van een leven in dienst van zijn land, en zal voor altijd worden herinnerd door de jongens die baat zullen hebben bij zijn juweeltjes van wijsheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt