7 dingen die jij en je partner moeten doen voordat jullie gaan slapen, om echt gelukkig te zijn

Janine image
door Janine

28 Maart 2019

7 dingen die jij en je partner moeten doen voordat jullie gaan slapen, om echt gelukkig te zijn
Advertisement

Het leven van een paar bestaat uit voortdurend zoeken naar balans: onevenwichtigheden zijn normaal, maar koppels bij wie de dingen werken, weten altijd een manier te vinden om dingen weer op orde te krijgen, om weer vreedzaam samen te leven.

Er zijn echter enkele gewoonten die kunnen leiden tot ontevredenheid binnen het paar, wat meestal resulteert in ruzies. Dat is de reden waarom succesvolle stellen weten dat ze deze 7 dingen moeten doen voordat ze gaan slapen, om te voorkomen dat ze in slaap vallen met een slecht humeur.

pexels

pexels

Ga tegelijkertijd naar bed

Het feit dat twee partners dezelfde avondroutine hebben is heel belangrijk: het betekent niet dat ze dezelfde dingen moeten doen, maar dat ze dezelfde tijd aangeven om samen te gaan slapen.

Laat de kinderen op hun eigen kamer slapen

Voor veel stellen zijn kinderen die in de slaapkamer van hun ouders slapen op de lange duur een obstakel voor het privéleven. Kinderen in hun eigen kamer laten slapen is goed voor zowel ouders als kinderen.

Werk 's avonds niet

De avond is het moment waarop je samen bent na een dag doorgebracht te hebben met elk je eigen verplichtingen: werk mee naar huis brengen hindert het delen dat normaal gesproken gebeurt wanneer het paar samenkomt.

Vermijd discussies

's Avonds is de slechtste tijd om een ​​discussie aan te gaan: vermoeidheid kan het vermogen om te redeneren en de dimensie van problemen vergroten, vertroebelen. Als de ruzie dan een slapeloze nacht veroorzaakt, zal het de volgende ochtend nog ingewikkelder zijn om er mee om te gaan.

Laat de telefoon op het nachtkastje liggen

We zijn de hele dag verbonden, waarom zouden we dat ook een paar minuten moeten zijn voordat we in slaap vallen? Beter om te profiteren van deze tijd voor echte ontspanning, bijvoorbeeld door met je partner te kletsen.

Knuffel met elkaar

Ook als je al een tijdje geen romantiek meer hebt in je relatie, moet je elkaar knuffelen voordat je gaat slapen, zodat je die intimiteit die je dacht verloren te hebben, herontdekt. Je hoeft niet te doen waar je geen zin in hebt, maar die verwennerij wordt dag in dag uit versterkt, dat is vrijwel zeker!

Wees eerlijk

Eerlijk zijn met jezelf en met je partner zal je in de loop van de tijd in staat stellen met sereniteit de nacht in te gaan en te genieten van dat gevoel van "een hoofd zonder gedachten", uitstekend om rustig in slaap te vallen.

Volg jij deze gewoontes voordat je naar bed gaat? Denk je dat ze echt een verschil kunnen maken in een relatie?

Advertisement