Daarom is je oudste zus één van de belangrijkste personen in je leven

door Janine

25 Maart 2019

Daarom is je oudste zus één van de belangrijkste personen in je leven
Advertisement

Wanneer er meer dan één kind in het gezin is, vooral wanneer er harmonie, genegenheid en begrip is, wordt een buitengewone band gecreëerd die tijd en afstand weerstaat. Je kunt op elk moment rekenen op iemand die in dezelfde omgeving is opgegroeid, gebreken en kwaliteiten kent en er altijd zal zijn om je steun te geven. Vandaag praten we over de relatie tussen dochters en de redenen waarom een oudere zus de beste vriendin in je leven is.

Advertisement
Daarom is je oudste zus één van de belangrijkste personen in je leven - 1

Er zijn geen geheimen voor haar. De intimiteit tussen zussen is uniek, in die zin dat je met krulspelden en een schoonheidssmasker door je kamer in je ondergoed kunt rondlopen. Zo'n gevoel van vertrouwen en vrijheid kan nooit meer worden ervaren met een ander persoon.
Ze heeft dezelfde ervaringen beleefd. Of het nu gaat om de veranderingen in de jeugd, de eerste teleurstelling in de liefde of iets hebben verknoeid, een oudere zus heeft het allemaal al meegemaakt en weet hoe je met deze situaties moet omgaan, ook met de ouders.
Haar kledingkast is beter dan een boetiek. Elk meisje heeft weleens van haar zus kleding geleend, met of zonder toestemming. Ze weet altijd hoe ze zich volgens de laatste mode moet kleden en vaak is jouw favoriete shirt degene die ooit van haar was.
Ze zal altijd de waarheid vertellen, ook als het pijn doet. Zelfs je beste vriendin kan haar mening voor zich houden, uit angst om je pijn te doen of een confrontatie te vermijden. Een oudere zus weet meedogenloos te zijn en dit is essentieel om altijd het gevoel van de realiteit te behouden.
Ze is effectiever dan een psychoanalyticus. Een oudere zus kan op een objectieve en oprechte manier het beste adviseren, beter dan een analysesessie en bovendien gratis.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Een eenvoudige lijst is zeker niet genoeg om alle redenen op te noemen die een oudere zus tot een belangrijke en waardevolle levensgezel maken. Het punt is echter dat deze geweldige persoon met wie een meisje het geluk heeft gehad op te groeien, deel uitmaakt van haar huis, een plek waar ze terugkomt wanneer ze hulp en begrip nodig heeft. De armen van een oudere zus zijn het meest verwelkomend en warm na die van de moeder, omdat ze die nieuwe baby in de familie heeft zien komen en heeft geleerd van haar te houden en haar tegen alles te beschermen.

Advertisement