Nieren zijn fundamentele organen: hier zijn 8 eenvoudige gewoonten om ze gezond te houden

door Janine

27 Maart 2019

Nieren zijn fundamentele organen: hier zijn 8 eenvoudige gewoonten om ze gezond te houden
Advertisement

Elk orgaan dat deel uitmaakt van het menselijk lichaam heeft zijn eigen specifieke rol en werkt samen met de andere zodat alles perfect werkt. Hoe veel genetica, geluk en de fysieke samenstelling van elk individu ook mogen tellen, de levensstijl heeft zeker invloed op het welzijn van het organisme. In dit artikel richten we ons op het belang van de nieren en hoe deze zo lang mogelijk gezond te houden.

via worldkidneyday.org

Advertisement

Hier zijn enkele gewoontes die goed zijn voor de nieren:

Hier zijn enkele gewoontes die goed zijn voor de nieren:

offutt.af.mil

Beperk cafeïne. Als opwekkende en diuretische substantie kan het de werking van de nieren te veel stimuleren, waardoor uitdroging ontstaat.
Doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Een sedentaire levensstijl veroorzaakt stagnatie in de bloed- en lymfecirculatie, dus het is goed om constant te blijven bewegen.
Overschrijd de inname van proteïne niet. De accumulatie van dit type voedingsstof verhoogt de nierbelasting, zodat vervelende nierstenen kunnen ontstaan.
Drink de juiste hoeveelheid water. Vloeistofinname is essentieel voor nierfiltratie, dus je moet voldoende hydrateren op basis van leeftijd, geslacht, soort dieet en lichaamsgewicht.
Verminder het natriumverbruik. Zout overbelast de nieren, dus het is een goed idee om weinig zout aan het voedsel toe te voegen waardoor je de behoefte voelt om het steeds minder te gebruiken.
Slaap meer en beter. Slaap is essentieel om nierweefsel te regenereren, dus weinig en niet rusten betekent dit proces belemmeren.
Elimineer alcohol en tabak. De nieren hebben de functie van het filteren en schoonmaken van het bloed en het lymfesysteem, dus een teveel aan toxines kan hun werk beschadigen.
Vermijd drastische diëten. Een dieet dat te streng is of te snel af willen vallen, geeft het lichaam een shock en veroorzaakt onevenwichtigheden in de nieren.

Advertisement
pxhere

pxhere

De bovengenoemde suggesties zijn grotendeels al bekend, maar desondanks wordt het steeds moeilijker om de zeer eenvoudige voorzorgsmaatregelen te respecteren en de gewoonten van het moderne leven op te geven. Mensen beginnen op vroege leeftijd te drinken en te roken, stressvolle ritmes beïnvloeden de kwaliteit van rust, onnadenkende aandacht voor esthetiek leidt tot gezondheidsproblemen en dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende voorbeelden. Er mooi uitzien betekent niet dat je ook gezond bent, terwijl men vaker voor onregelmatige en strenge diëten kiest dan voor kleine dagelijkse offers. Het is noodzakelijk om voor je lichaam te zorgen, het zal je dankbaar zijn.

Advertisement