Zelfs als je ze probeert te verbergen, zijn dit de 6 kenmerken die je empathisch maken

Janine image
door Janine

01 April 2019

Zelfs als je ze probeert te verbergen, zijn dit de 6 kenmerken die je empathisch maken
Advertisement

Empathisch zijn is een waardevol maar lastig geschenk. Er is training voor nodig om te leren hoe je deze vaardigheid kunt gebruiken zonder een slachtoffer te zijn, maar als je erin slaagt, merk je dat je echt speciaal bent. In liefde en vriendschap geeft een empaat alles, zonder zich ooit te ontzien. Sympathie is om oprecht mededogen voor iemand te voelen, empathie is om zijn geluk of verdriet te voelen alsof ze van hem zijn. Hier zijn de aspecten die moeten worden waargenomen om te begrijpen of je het ook bezit.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Je bent intuïtief. Je hebt een sterke verbinding met externe vibraties en met je innerlijke leven. Dit maakt je ontvankelijk in elke context, alsof je geleid wordt door een zesde zintuig.
Je bent vaak gestrest. Emotieoverbelasting kan vaak een last zijn. De sterke emoties en de voortdurend actieve gevoeligheid kunnen behoorlijk vermoeiend zijn.
Je bent gevoelig. Vanwege je vermogen om de gevoelens van anderen te voelen alsof ze van jezelf waren, ben je als een open zenuw. Je zult de neiging hebben om dit aspect van jezelf te camoufleren om geen last te zijn, zodat anderen steun en troost in je zien.
Je bent verbonden met de natuur. Als een goede empaat heb je een sterke verbinding met de omgeving en ben je graag buitenshuis. Wanneer je je in een scenario bevindt zoals op het strand of in een bos, kun je energie en positiviteit meer absorberen dan welke andere persoon ook.
Je bent een leugendetector. Je begrijpt meteen of iemand liegt, zowel tegenover anderen als tegen jezelf. Je identificeert onmiddellijk de leugens en begrijpt gemakkelijk wat de echte bedoelingen van iemand zijn.
Je bent gemakkelijk te manipuleren. We zeiden al dat je leugens weet te herkennen, maar helaas kan je diepe goedheid en vertrouwen in mensen tegen je worden gebruikt. Wees op je hoede als je iets vreemds voelt.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Een empaat zijn kan tegelijkertijd prachtig en vermoeiend zijn omdat je zonder bescherming door het leven gaat, alles komt naar je toe zonder een filter, zowel ten goede als ten kwade. Voel jezelf niet egoïstisch als je soms aan jezelf denkt in plaats van altijd eerst anderen op de eerste plaats te zetten. Als je soms laat zien dat je introvert en gesloten bent, onthoud dan dat er niets mis met je is, het is gewoon je verdedigingsmechanisme.

Je hebt constant contact met je emoties en die van anderen, dus het is normaal dat je een pauze nodig hebt. Neem de tijd om je batterijen op te laden en stap daarna weer voller in het leven dan wie dan ook.

Advertisement