Daarom is het een echte zegen om een oma in je leven te hebben

door Janine

29 Maart 2019

Daarom is het een echte zegen om een oma in je leven te hebben
Advertisement

Een veel voorkomende uitdrukking is "oma's zijn twee keer moeder", wat absoluut overeenkomt met de realiteit. Voor een kleinkind staat het, om zo'n figuur in zijn leven te hebben, gelijk aan een echte zegen, omdat men alle genegenheid van een ouder heeft zonder het nadeel van verwijten en conflicten. Er is geen persoon in de wereld die weet hoe die warmte moet worden gemanifesteerd, zo'n groot en onvoorwaardelijk goed. Alleen oma's hebben deze kwaliteiten.

Advertisement
Daarom is het een echte zegen om een oma in je leven te hebben - 1

Ze kunnen veel leren. Er valt altijd iets te leren van oma, activiteiten en bezigheden die van kinderspel passies of zelfs echte beroepen kunnen worden.
Ze hebben een groot hart. Bij oma thuis zijn de kleinkinderen elke dag welkom, maar ook hun vriendjes, of vriendinnetjes, er is plek voor allemaal en iedereen wordt met liefde en gastvrijheid behandeld.
Ze hebben een historisch geheugen. Oma's kunnen verhalen van het echte leven vertellen die zelfs in boeken en op internet niet kunnen worden gelezen. Door naar de gebeurtenissen in de familie te luisteren, kan men iets over zijn wortels te weten komen, herinneringen delen en deze misschien doorgeven aan de eigen kinderen en kleinkinderen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ze weten altijd troost te bieden. Wat er ook gebeurt, oma heeft het vermogen om iedereen zich veilig te laten voelen, verdriet te verlichten met tederheid en een goed woord. Alles zal goed komen, ze zijn er zeker van en doen er alles aan om je een goed humeur te bezorgen.
Ze weten hun kleinkinderen te verwennen. Of het nu gaat om het luisteren naar problemen of het bereiden van heerlijke lekkernijen, oma's willen altijd hun lievelingen gelukkiger maken. De keuken is hun geheime wapen, de strategie die ze gebruiken om ze te verwennen en het moraal hoog te houden, zonder ooit in hun missie te falen.

Pixabay

Pixabay

Degenen die het geluk hebben om hun oma nog te hebben, moeten elke dag van haar genieten, haar zo vaak mogelijk bezoeken en de klok en de smartphone vergeten. Niet iedereen heeft dit voorrecht, of er zijn mensen die ondanks het hebben van grootouders er geen goede relatie mee hebben. Voor degenen die zoveel genegenheid te bieden hebben, zijn er vrijwilligersfaciliteiten die de mogelijkheid bieden om "een grootouder te adopteren", een beetje tijd door te brengen met oudere mensen en degenen die niemand hebben. Een dergelijke ervaring kan een ongelooflijke kans zijn voor wederzijdse verrijking.

Advertisement