Kinderen gooien stenen naar zijn 7-jarige zoon: de vader nodigt ouders uit om hun kinderen te leren over diversiteit

Janine image
door Janine

08 April 2019

Kinderen gooien stenen naar zijn 7-jarige zoon: de vader nodigt ouders uit om hun kinderen te leren over diversiteit
Advertisement

Pesten is een groeiend fenomeen in de moderne samenleving. Ook in het verleden was er op school bijna altijd een kleine groep kinderen waarbij iedereen uit de buurt bleef. Tegenwoordig hebben deze gebeurtenissen echter verontrustende proporties bereikt, ook vanwege het internet en de sociale netwerken die kleine criminelen zichtbaarheid geven en hen dwingen na te streven. Het probleem is nog droeviger wanneer het doelwit van intimidatie een kind met een handicap is.

Advertisement
Sarah Ann Epperson/Facebook

Sarah Ann Epperson/Facebook

Dit is het verhaal van Jackson Bezzant, een 7-jarige jongen met het Treacher Collins-syndroom, een genetische stoornis die gezichtsmisvormingen veroorzaakt, evenals gehoor- en zichtproblemen. Het kind was herhaaldelijk het voorwerp van spot van zijn klasgenoten, en toen zijn vader Dan erachter kwam, besloot hij een bericht op Facebook te schrijven aan de ouders die de verantwoordelijkheid hebben om hun kinderen op te voeden.

"Mijn hart breekt voor wat dit prachtige kind, mijn zoon Jackson, gedwongen is om steeds te verduren vanwege de onwetendheid van mensen. Op school vertellen ze hem dat hij lelijk is, dat hij een monster is, en dit wordt elke dag herhaald. Hij is nog geen 8 jaar oud en spreekt al over zelfmoord. Hij zegt dat hij geen vrienden heeft en dat iedereen hem haat. De andere kinderen duwen hem, trekken hem, beledigen hem en gooien zelfs stenen naar hem. Probeert u zich eens voor te stellen dat dit alles met uw kind gebeurt.

Neem de tijd om met uw kinderen te praten over mensen met speciale behoeften, leg hen uit wat liefde en mededogen voor anderen zijn. Mijn kind heeft het Treacher Collins-syndroom, informeer erover als u wilt. Sinds zijn geboorte heeft hij al enorme operaties ondergaan en wachten anderen hem in de toekomst. Onderwijs uw kinderen alstublieft om anderen te respecteren, want zoiets zou nooit meer mogen gebeuren."

Advertisement

Dan Bezzant Jackson Bezzant

Pubblicato da All for Fun Photography by Barb Morgan su Venerdì 20 ottobre 2017

Het bericht van Dan Bezzant werd meer dan 62.000 keer gedeeld en kreeg vele reakties. Het verhaal van Jackson kreeg woorden van steun en aanmoediging van zoveel ouders die beloofden zijn advies op te volgen. De boodschap werd ook gelezen door andere gezinnen met kinderen in dezelfde omstandigheden, Dan werd met name benaderd door twee ouders met wie hij hoopt een mooie vriendschap te kunnen opbouwen zodat de kinderen samen tijd kunnen doorbrengen.

Er is een cruciale leeftijd in het leven van elk individu, van de kindertijd tot de tienertijd wordt de basis gelegd voor de toekomstige volwassene. Het is dus essentieel dat elke ouder de essentiële waarden van het leven leert, om gezonde leden van de samenleving van de toekomst op te voeden.

Advertisement