De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt

Janine image
door Janine

09 April 2019

De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt
Advertisement

De zielsverwant bestaat, maar het heeft niets fictiefs of kosmisch zoals het wordt verteld in boeken en films. Er is geen behoefte aan theatrale gebaren of gedichten, het zijn gewoon twee mensen die van elkaar houden en besluiten om in goede en slechte tijden bij elkaar te zijn. Elkaar in het dagelijks leven ondersteunen zoals in de grote beproevingen van het leven is veel meer waard dan duels en alle andere romantismen die worden gebruikt om gevoelens te beschrijven. Dit is liefde, de eenvoudige, de echte.

Advertisement
De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt - 1

De liefde waarover we het hebben, is die tussen Mona en Des, zij is 80 jaar oud, hij 84, een Iers echtpaar uit Waterford aan de zuidoostkust. Helaas heeft Mona een ziekte die haar gezichtsvermogen geleidelijk vermindert en de artsen hebben al verklaard dat ze binnenkort volledig blind zal worden.

Advertisement
De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt - 2

Het besef van een onveranderlijk lot heeft de vrouw erg verdrietig gemaakt, maar gelukkig is ze niet alleen. Om haar pijn te verlichten is er haar man, die, om haar te helpen zich beter te voelen, heeft besloten om te leren hoe ze haar moet opmaken, voor als ze het niet langer alleen kan.

De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt - 3

Mona heeft altijd voor haar uiterlijk gezorgd, dus naast de verwachting dat ze niet langer kan zien, is er ook de angst om er niet mooi meer uit te zien in de ogen van haar partner en anderen. Des stroopte zijn mouwen op en nam lessen bij een professionele make-up artiest genaamd Benefit Rosie O'Driscoll.

De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt - 4

Hoewel hij vrijwel helemaal bij het begin moest beginnen en geen idee had welke accessoires of technieken hij moest gebruiken, had hij het in korte tijd heel goed onder de knie. Nu is Des in staat om make-up met veel zelfvertrouwen aan te brengen en een expert geworden in details die normaal niemand kent.

De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt - 5

In de loop van de tijd is Rosie een goede vriend van het paar geworden en bezoekt ze vaak het huis van Mona en Des om een kop thee te drinken. De zojuist gepromoveerde "visagist" werd zo goed dat hij zelfs studenten les kan geven.

Advertisement
De vrouw verliest haar gezichtsvermogen, zodoende leert de man haar op te maken zodat ze zich altijd mooi voelt - 6

Dit toont aan dat je voor liefde tot alles in staat bent. Dit soort gebaren en offers gemaakt uit genegenheid van de persoon die naast je staat is het echte bewijs van een relatie die de tijd uitdaagt. Zelfs de zwartste toekomst kan worden verlicht wanneer deze wordt gedeeld met degenen die er elke dag voor kiezen samen verder te gaan.

In onderstaande video kun je de volledige make-uples zien die de man heeft gevolgd.

Advertisement