Rugpijn kan worden verzacht door op de voeten te werken: hier zijn 5 oefeningen die je in slechts 15 minuten doet

Janine image
door Janine

06 April 2019

Rugpijn kan worden verzacht door op de voeten te werken: hier zijn 5 oefeningen die je in slechts 15 minuten doet
Advertisement

Ongeacht de leeftijd, lijden veel mensen aan aandoeningen van het bewegingsapparaat. De reden ligt in de levensstijl en de slechte houding als gevolg van verschillende soorten werk. Velen weten niet dat de meeste pijn van de schouders, nek en rug in de voeten is ontstaan. Acupunctuur en reflexologie gebruiken de stimulatie van dominante meridianen om ongemak te verlichten.

Hier zijn 5 eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen.

Advertisement
Youtube

Youtube

• Lopen. In dit geval moet je op de tenen lopen, ongeveer 20 seconden, even rusten voor nog eens 15 en dit ten minste 5 keer herhalen.

• De enkels draaien. De uitgangspositie is met de rug op de grond liggen. Zwaai één been omhoog waar je 10 cirkels maakt met de enkel, dan herhaal je dit met het andere been.

• Weerstandsterkte. Zittend op de grond, doe je één been omhoog, waardoor de knie een beetje gebogen blijft. Deze oefening omvat het gebruik van een elastische band die je onder de voet plaatst, onder de tenen. We moeten de band met beide handen vasthouden, het been terugbrengen naar de beginpositie en 5 keer herhalen op 10 sets.

Advertisement
pixabay

pixabay

• Druk op de tenen. Vanaf de eerste staande positie buig je de knieën een beetje en beweeg je de tenen alsof je de vloer probeert vast te pakken. Dit moet worden herhaald met intervallen van ongeveer 3 seconden op een reeks van 10 herhalingen, minstens 3 keer per dag.

• Pak een potlood. Leg met blote voeten een pen of potlood op de vloer en probeer het op te rapen met je tenen. Eenmaal gegrepen, moet deze positie ongeveer tien seconden worden aangehouden en vervolgens losgelaten, waarbij dit vijfmaal wordt herhaald en het gedurende de dag minstens drie keer wordt afgewisseld.

pixabay

pixabay

Hoewel dit lichte bewegingen zijn en binnen ieders bereik, is het altijd beter om je arts om advies te vragen voordat je met een activiteit of training begint. Bij afwezigheid van specifieke contra-indicaties of voorzorgsmaatregelen, kan deze routine gemakkelijk worden opgenomen in de dagelijkse praktijk. Het resultaat is dat je kunt rekenen op een eenvoudige en snelle remedie om dagelijkse pijn en spanning te verminderen, en ook om de houding te verbeteren wanneer je stilstaat en in beweging bent. Dit komt door het feit dat de meeste problemen met lichaamsafwijkingen beginnen bij de basis, dat wil zeggen vanaf de voeten en de enkels.

Advertisement