Hij lag in coma, maar het blaffen van zijn hond deed hem ontwaken: nu is hij zijn "beschermengel" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij lag in coma, maar het blaffen van…
Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je dagelijks selderij aan je dieet toevoegt 12 ideeën voor kort haar die een frisse en jeugdige uitstraling geven

Hij lag in coma, maar het blaffen van zijn hond deed hem ontwaken: nu is hij zijn "beschermengel"

Door Janine
5.450
Advertisement

Voor veel mensen maakt de hond in alle opzichten deel uit van de familie. Hoe zou het ook anders kunnen, want honden vullen vaak ons hart en onze huizen met liefde en geluk, en tonen ons dankbaarheid voor de zorg die we hen geven.

Ook de kleine Teddy werd door het echtpaar Szasz als een kind beschouwd, maar ze hadden nooit gedacht dat hij ooit het leven van zijn baasje zou redden.

foto: NC

Andy Szazs was in het ziekenhuis aangekomen met een ernstige longontsteking: de behandeling bleek onmiddellijk problematisch, gezien de interferentie van de medicijnen met de therapie die Andy gebruikte tegen darmkanker.

De gezondheidstoestand verslechterde en uiteindelijk raakte hij in coma. Zijn vrouw stond naast hem en praatte tegen hem, in de hoop dat hij wakker zou worden, precies zoals de artsen hadden geadviseerd. Maar ineens bedacht de vrouw om iets te doen wat Andy zeker zou waarderen.

Ze vroeg om hun kleine hond, Teddy, naar het ziekenhuis te brengen; de artsen stemden toe, gezien de omstandigheden van de man.

foto: Southampton Hospital Charity UK

Het was toen Teddy Andy in het ziekenhuisbed zag liggen dat het onvoorstelbare gebeurde: door de emotie om hem na lange tijd weer te zien, blafte de kleine hond een paar keer waardoor Andy wakker werd uit de coma-toestand waarin hij zich tot een paar minuten daarvoor bevond.

Waarschijnlijk was er niets dat hem gelukkiger kon maken dan een bezoek van zijn harige vriend. Nu doet Andy niets anders dan te zeggen dat hij door de kleine Teddy gered is, maar we kunnen niet weten wat het einde van het verhaal zou zijn geweest als Teddy de drempel van het ziekenhuis niet had overschreden, hoe dan ook, we kunnen alleen denken aan het geweldige effect dat zijn aanwezigheid had.

Tegenwoordig maakt Teddy deel uit van het ziekenhuispersoneel waar de man in het ziekenhuis werd opgenomen: het is namelijk een therapiehond, die patiënten begeleidt tijdens hun fysieke en psychologische revalidatie, net zoals hij deed met zijn jonge baasje na het ontwaken.

Honden zijn niet alleen huisdieren, ze kunnen onze harten verwarmen en ons eraan herinneren hoe mooi het leven is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt