Magnesium: enkele goede redenen waarom het nooit mag ontbreken in je dagelijkse voeding

Janine image
door Janine

13 April 2019

Magnesium: enkele goede redenen waarom het nooit mag ontbreken in je dagelijkse voeding
Advertisement

De moderne farmacologie brengt voortdurend allerlei producten op de markt voor zorg voor gezondheid en esthetiek. Ongeacht hoeveel wetenschappelijk onderzoek evolueert, het zijn echter vaak de eenvoudigste en meest natuurlijke ingrediënten die de grootste voordelen opleveren. Magnesium is bijvoorbeeld een essentieel mineraal dat al eeuwen bekend is en dat verschillende kwaliteiten heeft voor het organisme en zich leent voor de meest uiteenlopende toepassingen, van schoonheid tot welzijn.

via healthline.com

Advertisement
Magnesium: enkele goede redenen waarom het nooit mag ontbreken in je dagelijkse voeding - 1

Allereerst is magnesium een zeer nuttig onderdeel om het skeletstelsel te versterken. Meestal, wanneer we het hebben over botten, is het eerste mineraal dat in je opkomt calcium, dat in veel voedingsmiddelen zit, vooral in melk en zijn derivaten. Magnesium is echter net zo belangrijk, in die zin dat mensen die er niet genoeg van nemen, sneller iets zullen breken.

Goed slapen is essentieel om een optimale gezondheidstoestand te behouden, zowel fysiek als mentaal. In sommige gevallen kan rust worden belemmerd door krampen, spanning en spierpijn, daarom is magnesium zo goed, dat de weefsels ontspant en een goede nachtrust garandeert.

Er zijn heel veel factoren die een goed humeur beïnvloeden en die helpen om stress, depressie of angst te verlichten. Magnesium is een van de belangrijkste elementen bij het bepalen van een rustige emotionele toestand, associërend met gevoelens van vrede en rust.

Een andere aandoening waarbij magnesium als antagonist fungeert, is een opgeblazen buik, dankzij het vermogen om vochtretentie te bestrijden. Adequate doses van dit mineraal zijn ook in staat om obstipatie te behandelen of te voorkomen.

Advertisement
Magnesium: enkele goede redenen waarom het nooit mag ontbreken in je dagelijkse voeding - 2

In het licht van deze gegevens is het gemakkelijk om te begrijpen hoe belangrijk het is om magnesium in het dieet te integreren. Als je niet in staat bent om voldoende doses in te nemen met het voedsel, kun je ook multivitaminen en multiminerale geneesmiddelen gebruiken. Het belangrijkste is echter altijd om je arts om advies te vragen, want ook als het gaat om eenvoudige supplementen, moet je er zeker van zijn dat ze geen contra-indicaties of interacties met gebruikte geneesmiddelen hebben.

In een uitgebalanceerd dieet, dat bijvoorbeeld volkoren granen, bonen, gedroogd fruit en spinazie bevat, is het gemakkelijk om de hoeveelheid magnesium te halen die het lichaam nodig heeft, zonder de hulp van enig farmacologisch hulpmiddel.

Advertisement