Deze kleine egeltjes zijn wees geworden, maar een speciale adoptiemoeder redt hen

Janine image
door Janine

14 April 2019

Deze kleine egeltjes zijn wees geworden, maar een speciale adoptiemoeder redt hen
Advertisement

Voor de meeste zoogdieren, die hun jongen gewoonlijk voeden en verzorgen, leidt het verlies van de moeder onvermijdelijk ook tot het einde van de kleintjes. Zonder voedsel en zonder de warmte van de moeder kunnen deze als dood worden beschouwd.

Toch heeft de natuur soms een ander plan in petto: het is niet ongebruikelijk dat moeders van andere soorten gewillig de verzorging van verweesde pups accepteren, zelfs als ze heel anders zijn dan die van hen. Dit is precies het geval van de kat Musya en haar 8 adoptie pups.

Advertisement
Deze kleine egeltjes zijn wees geworden, maar een speciale adoptiemoeder redt hen - 1

Toen de 8 egels hun moeder verloren vanwege een grasmaaier, weigerden ze zich te voeden met flessen of spuiten; zodoende wilden medewerkers van de dierentuin in Vladivostok, Rusland, een wanhopige poging doen: proberen ze te introduceren bij de kat Musya, die net haar kittens had gespeend en daarom nog steeds melk produceerde.

Advertisement
Deze kleine egeltjes zijn wees geworden, maar een speciale adoptiemoeder redt hen - 2

Ze wisten niet zeker of het zou werken, maar ze werden verrast: de kat toonde niet alleen geen weerstand, maar de egeltjes raakten meteen gewend aan haar geur en begonnen zich te voeden met de kostbare melk. Kortom, de natuur begreep onmiddellijk hoe het zijn beloop moest nemen en overtrof zelfs de meest optimistische verwachtingen. Felicitaties aan dit nieuwe lieve gezin!

Advertisement