Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je 30 minuten per dag loopt

Janine image
door Janine

14 April 2019

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je 30 minuten per dag loopt
Advertisement

Het beste medicijn voor de mens is lopen, en dit werd al bevestigd door Hippocrates, de wetenschapper van het oude Griekenland in de oudheid, en we kunnen niet anders dan hem gelijk geven. Het is niet alleen een natuurlijk middel tegen vermoeidheid, een negatieve gemoedstoestand en een uitstekende balsem voor onze geest, regelmatig lopen heeft ook gunstige effecten op de gezondheid van ons lichaam.

Dit zijn de 10 effecten die een 30 minuten durende wandeling per dag op ons lichaam kan hebben!

via Health Harvard

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Het voorkomt hart- en vaatziekten. 30 minuten per dag lopen is effectief in het voorkomen van hart-gerelateerde ziekten en beroertes, verlaagt te hoge bloeddruk en helpt de bloedcirculatie te verbeteren.

Het helpt de reguliere functie van de alvleesklier. Regelmatig lopen helpt ook bij het tot 6 keer verbeteren van glucosetolerantieniveaus dan degenen die liever rennen; een recente studie heeft dit bevestigd.

Het helpt bij het versterken van gewrichten en benen. Onnodig te zeggen dat 30 minuten per dag lopen helpt om gewrichtspijn, stijfheid en ontstekingen te verminderen; fysieke activiteit voorkomt botverlies en vermindert het risico op letsel.

Het helpt het zicht te verbeteren. Hoewel het onmogelijk lijkt, kan regelmatige lichaamsbeweging, waarmee een wandeling van ten minste 30 minuten wordt bedoeld, helpen bij het bestrijden van glaucoom en het verlichten van de druk van zware ogen.

Het verhoogt de longcapaciteit. Naarmate we beter en dieper ademhalen, nemen de zuurstofniveaus door ons bloed toe en kunnen de longen worden getraind op de meest correcte en functionele manier voor onze lichamelijke gezondheid.

Advertisement
Tirachard/Pexels

Tirachard/Pexels

Het vermindert het risico op Alzheimer. Een recente studie bevestigde niet alleen dat regelmatig lopen vroege dementie en de ziekte van Alzheimer voorkomt, maar dat het risico op een beroerte met 43% wordt verminderd als je minstens drie uur per week loopt; het Spaanse experiment omvatte ongeveer 30.000 mensen.

Het vermindert vetten en verhoogt de spieropbouw. Wist je dat je met een gemiddeld intensieve wandeling tot 300 calorieën per uur kunt verbranden? Deze oefening die overeenkomt met ongeveer 10.000 stappen per dag is gelijk aan een echte training in de sportschool!

Het vermindert rugpijn. Lopen helpt de juiste houding van de wervelkolom aan te nemen, omdat fysieke activiteit de bloedsomloop bevordert, ook door de wervelkolom, wat een gunstige beweeglijkheid en houding voor ons lichaam bevordert.

Het verbetert de spijsvertering. Ten minste 30 minuten per dag lopen helpt niet alleen de spijsvertering, maar ook de juiste werking van de darmflora.

Het is goed voor de geestelijke gezondheid. Tot slot is wandelen goed voor onze geest als we ons in een moment van ons leven bevinden waarin we last hebben van een negatief humeur; de omringende energie en vaak de aanwezigheid van vrienden en geliefden tijdens de wandeling vermenigvuldigt het gevoel van emotionele tevredenheid!

Dus sta op, doe je trainingspak aan, en maak een gezonde wandeling!

Source: 

Advertisement