Deze moeder beviel in slechts negen minuten van zes baby’s: de kans was 1 op 47 miljoen

Janine image
door Janine

19 April 2019

Deze moeder beviel in slechts negen minuten van zes baby’s: de kans was 1 op 47 miljoen
Advertisement

Als je dacht dat het bevallen van een tweeling het maximale was dat de natuur kon bieden aan aanstaande moeders, dan moeten we je teleurstellen: in de Amerikaanse staat Texas gebeurde het dat een vrouw genaamd Thelma Chiaka zes baby’s baarde in een recordtijd van slechts negen minuten!

Dit gebeurde allemaal in maart 2019 in het Woman's Hospital a Housto, en het nieuws ging onmiddellijk het web over, zo zeldzaam en ongelooflijk was het.

via Daily Mail

Advertisement
Facebook

Facebook

Bij zonsopgang op 15 maart, tussen 4.50 en 4.59 uur, bracht Thelma zes pasgeborenen ter wereld, vier jongens en twee meisjes in een recordtijd van negen minuten, en elk kind had een gewicht van iets minder dan 2 kilo; direct na de bevalling op de neonatale intensive care afdeling, kregen Thelma's jongens niet meteen een naam, zo’n verrassing was het voor de moeder ten tijde van de historische bevalling, zo niet voor de meisjes, genaamd Zina en Zuriel.

De medische geschiedenis was verbaasd nadat ze hoorden van de recordbevalling van Thelma Chiaka (waarvan de kans geschat wordt op een op 47 miljoen), hoewel ze niet de eerste was die in één keer zes kinderen baarde. De meest beroemde zesling uit de recente geschiedenis dateert uit 2004 met de bevalling van het stel gevormd door John en Kate Gosselin, een record dat in de herfst van 2018 werd verbroken door Eric en Courtney Waldrop in Alabama, een stel dat al drie jongens had!

Advertisement

Did you know that the odds of having sextuplets are estimated at one in 4.7 billion? We were honored to welcome Thelma Chiaka's four sons and two daughters early this morning! https://bit.ly/2W0ZGlZ

Pubblicato da The Woman's Hospital of Texas su Venerdì 15 marzo 2019

Maar de meest sensationele in de geschiedenis, veel ongelooflijker dan die van Thelma Chiaka, is die van Nadya Suleman, een Californische vrouw die in 2009 van 8 kinderen beviel, terwijl ze al zes kinderen had!

Hoewel het record van Thelma eerder werd ingehaald door andere “supermoeders”, wekte de blije en zeer zeldzame gebeurtenis die plaatsvond in maart 2019 in Texas de bewondering en verbijstering van het hele web, dat meevierde in de vreugde van Thelma op sociale media.

Wat vind jij van het buitengewone verhaal van Thelma en haar zesling?

Source: 

Advertisement