Een hond riskeert zijn leven door een banale fout, daarom wil zijn baasje iedereen waarschuwen voor dit gevaar

Janine image
door Janine

22 April 2019

Een hond riskeert zijn leven door een banale fout, daarom wil zijn baasje iedereen waarschuwen voor dit gevaar
Advertisement

Voor veel mensen zijn huisdieren als familieleden, of zelfs hun hele familie, voor het geval ze geen andere mensen onder hetzelfde dak hebben. De genegenheid die een mens verenigt met zijn viervoeter wordt uniek en speciaal; helaas hebben deze wezens een relatief kort leven in vergelijking met mensen, maar het is een trieste werkelijkheid die geaccepteerd moet worden in het licht van zoveel ontvangen liefde.

Anders is het geval waarin de natuurlijke loop van de natuur wordt afgeweken van een banale maar even dodelijke gebeurtenis, die onze viervoeter lang vóór die tijd van ons wegneemt.

via vcahospitals.com

Advertisement
sonictk/Flickr

sonictk/Flickr

Een vergelijkbaar verhaal werd verteld door Marcia Gerritz, een Amerikaanse vrouw die een Cavalier King Charles Spaniel pup, genaamd Orca, bezit. Op een dag merkte Marcia dat haar hond zich op een ongewone manier begon te gedragen met betrekking tot haar gebruikelijke energieke en levendige temperament. Orca was opeens lusteloos geworden, ongeïnteresseerd in het spel, ze weigerde zelfs om te eten. Toen de pup moest overgeven, realiseerden Marcia en haar man zich dat er geen tijd te verliezen was.

Ze brachten Orca meteen naar de dierenarts, waar de artsen vertelden dat de hond ernstige leverbeschadiging had opgelopen en zich in een zeer ernstige toestand bevond. Marcia en haar partner hadden geen idee wat deze dramatische reactie had kunnen veroorzaken, en in de dagen daarna wachtten ze terwijl hun hond vocht voor zijn leven. Na vele gebeden, ongelooflijke inspanningen door medisch personeel en meer dan 5.000 dollar aan veterinaire uitgaven, slaagde Orca erin te genezen en naar huis terug te keren.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Later werd ontdekt dat Orca riskeerde te sterven door suikervrije kauwgom. Een product dat zo gewoon is dat een hond het onbedoeld kan binnenkrijgen, lopend op straat of rommelend door het vuilnis op de oprit. Kauwgum wordt meestal verrijkt met xylitol, een stof met een zoete en smakelijke smaak, die zeer schadelijk kan zijn voor de lever van een hond.

Marcia heeft daarom een oproep gedaan aan alle huisdierbezitters om hen te waarschuwen voor de gevaren die net om de hoek van het huis verborgen kunnen zijn, in een voorwerp dat schijnbaar zo klein en onschadelijk is als kauwgom.

Vergeet niet je vrienden te informeren, vooral degenen die met een viervoeter wonen!

Advertisement