10 veel voorkomende symptomen die kunnen worden gekoppeld aan een hoog cholesterolgehalte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 veel voorkomende symptomen die kunnen…
10 signalen die je kunnen helpen begrijpen dat je niet genoeg water drinkt Volgens de traditie kan de peetmoeder voor een kind als een tweede moeder zijn: dit zijn haar verplichtingen

10 veel voorkomende symptomen die kunnen worden gekoppeld aan een hoog cholesterolgehalte

Door Janine
41.120
Advertisement

Cholesterol wordt vaak een "stille moordenaar" genoemd omdat het geen bijzonder belangrijke symptomen geeft totdat het te laat is. Soms is het de schuld van onjuiste diëten, in andere gevallen is het een genetische aanleg. In elk geval moet de lipideconcentratie in het bloed altijd gecontroleerd worden, omdat dit je blootstelt aan het risico op hart- en vaatziekten. De eerste verdediging is preventie, maar hier zijn 10 signalen die als alarmbellen kunnen dienen.

  • Constipatie. Intestinale onregelmatigheid wordt niet alleen veroorzaakt door eetgewoonten, maar ook door hypercholesterolemie.
  • Hoofdpijn en duizeligheid. De overtollige vetten vormen plaques die de bloedstroom belemmeren en de slagaders verharden. Deze obstakels beïnvloeden de voorziening van zuurstof, wat duizeligheid en evenwichtsverlies veroorzaakt.
  • Tintelingen of gevoelloosheid in de ledematen. Het voelen van ongemak en pijn in armen en benen is het gevolg van een slechte bloedsomloop.
  • Slechte adem. Vaak komt deze stoornis ook voor bij mensen die goed voor hun mondhygiëne zorgen. De oorzaak is de slechte spijsvertering naast de verandering van de PH van het speeksel.
  • Vermoeidheid en zwakte. Er zijn verschillende redenen waarom je je moe of zwak kunt voelen, maar een daarvan is de lage instroom van zuurstof en voedingsstoffen.
Advertisement
  • Voedselintoleranties. In geval van hoog cholesterol heeft het lichaam de neiging om moeilijkheden te ontwikkelen bij het verteren van vet voedsel zoals gefrituurd voedsel, kaas, rood vlees, gluten, etc.
  • Urticaria. Jeuk, huidirritatie, acne, roodachtige vlekken kunnen allemaal gevolgen zijn van een lijden van het organisme dat probeert het overtollige cholesterol te verwijderen.
  • Opgeblazen gevoel. Een verhoogde hoeveelheid lipiden in het bloed en in de lever vertraagt het metabolisme en beïnvloedt de spijsvertering en geeft een gevoel van ongemak voor de maag.
  • Angina. Hoge bloeddruk en slechte bloedsomloop kunnen het hart belasten, wat min of meer lichte pijn op de borst veroorzaakt.
  • Oog problemen. Wazig zien, branderig gevoel, geel worden van het witte deel van de oogbol zijn allemaal alarmbellen van een slechte bloedsomloop bepaald door een te hoog cholesterolgehalte.

Elk van deze symptomen kan worden toegeschreven aan verschillende andere factoren en heeft geen echte diagnostische waarde. In het geval van een of meer ongemakken is het echter raadzaam om contact op te nemen met de arts om verdere controles uit te voeren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt