11 "natuurlijke antibiotica" die kunnen helpen het lichaam te reinigen zonder medicijnen te gebruiken

Janine image
door Janine

24 April 2019

11 "natuurlijke antibiotica" die kunnen helpen het lichaam te reinigen zonder medicijnen te gebruiken
Advertisement

Vóór de komst van de traditionele geneeskunde werd, om meer of minder ernstige aandoeningen te genezen, de hulp van Moeder Natuur gebruikt. In de loop van de tijd heeft wetenschappelijk onderzoek buitengewone resultaten bereikt door vaccins en andere vormen van zorg te produceren die het leven van miljoenen mensen hebben gered. Ondanks de voortdurende vooruitgang op wetenschappelijk gebied zijn de oude remedies nog steeds even waardevol; dit zijn 11 uitzonderlijke 100% "bio" -antibiotica met tal van andere eigenschappen.

via powerofpositivity.com

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

  • Appel azijn. Het helpt milde en minder milde pathologische aandoeningen te bestrijden, waaronder jicht, acne en artritis, het heeft een goede dosis probiotica en is een sterke ontstekingsremmer vanwege de aanwezigheid van azijnzuur.
  • Honing. Een super voedzaam voedingsmiddel en ook een ongelooflijk antibacterieel middel. Versnelt het genezingsproces van snijwonden en wonden.
  • Kokosolie. Het wordt gebruikt om wratten, schimmelinfecties, hoest en ontstekingen te behandelen. Het is ook een nuttige verdediging voor het spijsverteringsstelsel met antivirale en schimmelwerende kracht.
  • Echinacea. Dit is een kruidachtige plant die behoort tot de zonnebloemfamilie, het medicinale gebruik ervan is uitstekend voor het verlichten van de symptomen van verkoudheid. Het kan ook worden gebruikt met goede resultaten als remedie tegen hooikoorts, sinusitis, voetschimmel en oorinfecties.
Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Oregano-olie. Het werkt als een supplement om de huid te beschermen en regenereren, het heeft ook antischimmel, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, en helpt bovendien tegen verkoudheid.
  • Kruidnagel. Deze specerij wordt zowel in de gastronomie als in de kruidengeneeskunde gebruikt. Specifiek is het getest in de mondverzorging als een krachtige anti-tandplak. Bereid als een infusie is het zelfs effectiever dan mondwater voor het tandvlees omdat het antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.
  • Tijm. De antiseptische en antimicrobiële eigenschappen zijn geschikt bij het voorkomen van huidziekten zoals eczeem en acne. Omdat het bijzonder geconcentreerd is, is het raadzaam om het te verdunnen met olijfolie of kokosolie voordat je het op de huid aanbrengt.
PublicDomainPictures

PublicDomainPictures

  • Grapefruit zaad extract. Bekend en gebruikt sinds de zestiende eeuw voor de behandeling van gastro-intestinale stoornissen. Het werkt ook goed als een antibacterieel middel, het stimuleert de bloedsomloop, vermindert gewrichtsontsteking en beschermt de huid tegen UV-stralen.
  • Knoflook en ui. Beide hebben antischimmel-, antibacteriële en zelfs antitumor eigenschappen.
  • Gemberwortel. Ongelooflijk veelzijdig en functioneel, vers, als poeder, gedroogd, in de vorm van extract, olie, tinctuur of capsules. Verlicht het gevoel van misselijkheid, reisziekte, vermindert het hongergevoel en heeft algemene pijnstillende eigenschappen.

Geen van deze stoffen kan de traditionele remedies vervangen waardoor we moeten overwegen ze alleen te gebruiken als aanvullende elementen die deel uitmaken van een gezonde levensstijl. Om contra-indicaties of bijwerkingen met andere geneesmiddelen te voorkomen, dien je eerst een arts te raadplegen.

Advertisement