11 "natuurlijke antibiotica" die kunnen helpen het lichaam te reinigen zonder medicijnen te gebruiken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 "natuurlijke antibiotica" die kunnen…
De baard van mannen bevat meer bacteriën dan het haar van honden, dat zegt een onderzoek Mandarijnenschil: hier zijn 7 problemen die het beter oplost dan wat ook

11 "natuurlijke antibiotica" die kunnen helpen het lichaam te reinigen zonder medicijnen te gebruiken

Door Janine
5.681
Advertisement

Vóór de komst van de traditionele geneeskunde werd, om meer of minder ernstige aandoeningen te genezen, de hulp van Moeder Natuur gebruikt. In de loop van de tijd heeft wetenschappelijk onderzoek buitengewone resultaten bereikt door vaccins en andere vormen van zorg te produceren die het leven van miljoenen mensen hebben gered. Ondanks de voortdurende vooruitgang op wetenschappelijk gebied zijn de oude remedies nog steeds even waardevol; dit zijn 11 uitzonderlijke 100% "bio" -antibiotica met tal van andere eigenschappen.

foto: Max Pixel
  • Appel azijn. Het helpt milde en minder milde pathologische aandoeningen te bestrijden, waaronder jicht, acne en artritis, het heeft een goede dosis probiotica en is een sterke ontstekingsremmer vanwege de aanwezigheid van azijnzuur.
  • Honing. Een super voedzaam voedingsmiddel en ook een ongelooflijk antibacterieel middel. Versnelt het genezingsproces van snijwonden en wonden.
  • Kokosolie. Het wordt gebruikt om wratten, schimmelinfecties, hoest en ontstekingen te behandelen. Het is ook een nuttige verdediging voor het spijsverteringsstelsel met antivirale en schimmelwerende kracht.
  • Echinacea. Dit is een kruidachtige plant die behoort tot de zonnebloemfamilie, het medicinale gebruik ervan is uitstekend voor het verlichten van de symptomen van verkoudheid. Het kan ook worden gebruikt met goede resultaten als remedie tegen hooikoorts, sinusitis, voetschimmel en oorinfecties.
foto: Pixabay
  • Oregano-olie. Het werkt als een supplement om de huid te beschermen en regenereren, het heeft ook antischimmel, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, en helpt bovendien tegen verkoudheid.
  • Kruidnagel. Deze specerij wordt zowel in de gastronomie als in de kruidengeneeskunde gebruikt. Specifiek is het getest in de mondverzorging als een krachtige anti-tandplak. Bereid als een infusie is het zelfs effectiever dan mondwater voor het tandvlees omdat het antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.
  • Tijm. De antiseptische en antimicrobiële eigenschappen zijn geschikt bij het voorkomen van huidziekten zoals eczeem en acne. Omdat het bijzonder geconcentreerd is, is het raadzaam om het te verdunnen met olijfolie of kokosolie voordat je het op de huid aanbrengt.
Advertisement
  • Grapefruit zaad extract. Bekend en gebruikt sinds de zestiende eeuw voor de behandeling van gastro-intestinale stoornissen. Het werkt ook goed als een antibacterieel middel, het stimuleert de bloedsomloop, vermindert gewrichtsontsteking en beschermt de huid tegen UV-stralen.
  • Knoflook en ui. Beide hebben antischimmel-, antibacteriële en zelfs antitumor eigenschappen.
  • Gemberwortel. Ongelooflijk veelzijdig en functioneel, vers, als poeder, gedroogd, in de vorm van extract, olie, tinctuur of capsules. Verlicht het gevoel van misselijkheid, reisziekte, vermindert het hongergevoel en heeft algemene pijnstillende eigenschappen.

Geen van deze stoffen kan de traditionele remedies vervangen waardoor we moeten overwegen ze alleen te gebruiken als aanvullende elementen die deel uitmaken van een gezonde levensstijl. Om contra-indicaties of bijwerkingen met andere geneesmiddelen te voorkomen, dien je eerst een arts te raadplegen.

Tags: GreenWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt