Kokosolie: gemakkelijk thuis te bereiden en een geweldige natuurlijke muggenspray - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kokosolie: gemakkelijk thuis te bereiden…
Stoppen met snurken: hier zijn 9 natuurlijke remedies om het probleem te verlichten Kurkuma limonade: dit is het perfecte recept om stress en angst te bestrijden

Kokosolie: gemakkelijk thuis te bereiden en een geweldige natuurlijke muggenspray

2.401
Advertisement

Velen beweren dat natuurlijke producten niet zo effectief zijn als chemische producten, toch is dit niet alleen onjuist, maar men vergeet een belangrijk aspect dat in plaats daarvan als primair beschouwd moet worden: de gezondheid. Gelukkig is het de wetenschap die ons eraan herinnert: een studie van de Duke University heeft bijvoorbeeld ontdekt dat continue blootstelling aan DEET - diethyltoluamide, waar de meeste anti-muggenwerende middelen op de markt op gebaseerd zijn - ernstige schade aan het zenuwstelsel en immuunsysteem kan veroorzaken.

via: USA Today
foto: Pixabay

Kokosolie is een waardevolle vervanger: het vetzuurgehalte beschermt tegen bedwantsen, vliegen en muggen, terwijl laurinezuur geweldige antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Bovendien wordt door het combineren van andere essentiële oliën het afstotende potentieel ervan vermenigvuldigd. Hier lees je wat je nodig hebt om het thuis voor te bereiden:

  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1/8 kopje sheaboter
  • 4 theelepels bijenwas
  • 12 druppels citronella essentiële olie
  • 8 druppels eucalyptus of tea tree olie
  • 8 druppels essentiële rozemarijnolie
  • 8 druppels essentiële cederolie

 

Als je alle benodigdheden in huis hebt, laat je eerst de sheaboter au-bain-marie smelten in de kokosolie en dan voeg je de bijenwas toe totdat je de gewenste consistentie bereikt: als je de voorkeur geeft aan een dikker mengsel, verhoog dan de hoeveelheid bijenwas, terwijl als je het zachter wilt, er meer sheaboter in doet. Haal de pan van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen voordat je de essentiële oliën mengt. Giet het mengsel in glazen potten, bewaar op kamertemperatuur voor een eenvoudige toepassing.

Een niet-toxische oplossing, alles natuurlijk en gemakkelijk klaar te maken ter voorbereiding op het zomerseizoen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt