Kokosolie: gemakkelijk thuis te bereiden en een geweldige natuurlijke muggenspray

Janine image
door Janine

01 Mei 2019

Kokosolie: gemakkelijk thuis te bereiden en een geweldige natuurlijke muggenspray
Advertisement

Velen beweren dat natuurlijke producten niet zo effectief zijn als chemische producten, toch is dit niet alleen onjuist, maar men vergeet een belangrijk aspect dat in plaats daarvan als primair beschouwd moet worden: de gezondheid. Gelukkig is het de wetenschap die ons eraan herinnert: een studie van de Duke University heeft bijvoorbeeld ontdekt dat continue blootstelling aan DEET - diethyltoluamide, waar de meeste anti-muggenwerende middelen op de markt op gebaseerd zijn - ernstige schade aan het zenuwstelsel en immuunsysteem kan veroorzaken.

via USA Today

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Kokosolie is een waardevolle vervanger: het vetzuurgehalte beschermt tegen bedwantsen, vliegen en muggen, terwijl laurinezuur geweldige antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Bovendien wordt door het combineren van andere essentiële oliën het afstotende potentieel ervan vermenigvuldigd. Hier lees je wat je nodig hebt om het thuis voor te bereiden:

  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1/8 kopje sheaboter
  • 4 theelepels bijenwas
  • 12 druppels citronella essentiële olie
  • 8 druppels eucalyptus of tea tree olie
  • 8 druppels essentiële rozemarijnolie
  • 8 druppels essentiële cederolie

 

Advertisement
naturegirl78/Flickr

naturegirl78/Flickr

Als je alle benodigdheden in huis hebt, laat je eerst de sheaboter au-bain-marie smelten in de kokosolie en dan voeg je de bijenwas toe totdat je de gewenste consistentie bereikt: als je de voorkeur geeft aan een dikker mengsel, verhoog dan de hoeveelheid bijenwas, terwijl als je het zachter wilt, er meer sheaboter in doet. Haal de pan van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen voordat je de essentiële oliën mengt. Giet het mengsel in glazen potten, bewaar op kamertemperatuur voor een eenvoudige toepassing.

Een niet-toxische oplossing, alles natuurlijk en gemakkelijk klaar te maken ter voorbereiding op het zomerseizoen!

Advertisement