Hij vindt een achtergelaten kat en besluit het te houden: de foto's van hun reizen zijn een spektakel

Janine image
door Janine

26 April 2019

Hij vindt een achtergelaten kat en besluit het te houden: de foto's van hun reizen zijn een spektakel
Advertisement

Soms zijn de mooiste verhalen diegenen die ons in het leven op een meer onverwachte en verrassende manier overkomen, en wie weet of we op het onvoorspelbare pad van ons leven geen vierpotige reisgenoten kunnen vinden op zoek naar genegenheid en een gastvrije familie. Dit is het geval van Dean Nicholson, globetrotter die de hele wereld rondreist met zijn fiets wiens leven positief veranderde toen hij zijn pad kruiste met dat van een verlaten kitten.

via Daily Mail

Advertisement

Dean Nicholson begon zijn reis rond de wereld in het gezelschap van zijn fiets in september 2018, beginnend vanuit zijn woonplaats Dunbar in Schotland; vandaar nam hij een veerboot naar Amsterdam, doorkruiste België, Griekenland, Zwitserland en Italië, nam toen een andere veerboot naar Kroatië voordat hij in Bosnië aankwam. En dit is waar hij een klein katje tegenkwam, alleen en hongerig.

Advertisement

Ondanks dat het zichtbaar ondervoed was, werd de kat snel door Dean naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht, waar hij onmiddellijk de noodzakelijke behandeling kreeg. Nadat hij haar water en eten had gegeven, besloot Dean de kat te houden en haar de leuke naam Nala te geven; vanaf het moment van de ontmoeting is de kat de constante en trouwe metgezel van zijn reis gebleven.

Een van de meest tedere trouwe gebaren van Nala richting Dean is om comfortabel op zijn fiets te klimmen tijdens de reizen van haar nieuwe, liefhebbende baasje over de hele wereld; maar opgelet voor hobbels en steentjes: in dat geval klimt Nala op Dean's schouder!

Tot nu toe hebben Dean en Nala samen door Albanië, Griekenland en Montenegro gereisd, maar we zijn er zeker van dat dit alleen het enthousiaste begin van hun avontuur samen zal zijn!

Wat vind je van het prachtige verhaal over vriendschap tussen de fietser en het lieve, achtergelaten katje?

Advertisement