Een man vindt "Eetbaar water" uit om oudere patiënten te helpen gehydrateerd te blijven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man vindt "Eetbaar water" uit om…
Hij verloor zijn pasgeboren dochter door contactherpes: de vader waarschuwt alle ouders om altijd hun handen goed te wassen Experts adviseren om kinderen zo lang mogelijk op blote voeten te laten lopen: dit is waarom

Een man vindt "Eetbaar water" uit om oudere patiënten te helpen gehydrateerd te blijven

Door Janine
10.534
Advertisement

Oudere mensen, en vooral diegenen die lijden aan dementie, kunnen risico's met hun gezondheid lopen alleen omdat ze niet genoeg drinken. Als je oud bent, is het gevoel van dorst bijna volledig verloren en het is gemakkelijk om ernstige uitdroging van het lichaam te veroorzaken. Bovendien hebben veel mensen met dementie grote moeite met het slikken van vloeistoffen, wat pogingen tot hydratatie nog ingewikkelder maakt.

Een jongen, een neef van een vrouw met een lichte vorm van dementie, heeft een plan bedacht om zijn oma en alle andere mensen voldoende te laten drinken, zonder enige moeite.

Lewis Hornby, nadat hij had meegemaakt dat zijn oma in het ziekenhuis moest worden opgenomen wegens ernstige uitdroging, besloot om iets te bedenken dat dit ongemak kon voorkomen. Zijn oma lijdt, net als veel oudere mensen, aan een lichte vorm van dementie waardoor ze het drinken volledig vergeet, naast het feit dat ze de noodzaak van drinken niet begrijpt en dat ze het moeilijk vindt om vloeistoffen door te slikken. Heel moeilijk, maar niet zeldzaam.

foto: Vimeo/Lewis Hornby

Wat Lewis heeft gedaan is gekleurde balletjes maken die voor 90% uit water bestaan en het resterende deel uit gelatine en elektrolyten om het vochtinbrengende effect te verhogen.

De balletjes zijn stevig, hebben een heldere kleur die gemakkelijk de aandacht van mensen trekt en geen residu achterlaat op de handen.

Lewis heeft voor een gemakkelijke opening van de verpakking gezorgd, speciaal ontworpen voor degenen met een verminderde behendigheid, en een transparante hoes zodat de aandacht voor de gelatine vaak wordt getrokken.

Advertisement

"Mijn oma heeft 7 balletjes in 10 minuten gegeten, hetzelfde als een glas water waar ze met hulp uren over gedaan zou hebben".

foto: Vimeo/Lewis Hornby

Een zeer eenvoudige - maar even doeltreffende - manier om te voorkomen dat oudere mensen hun gezondheid verder compliceren vanwege een banale vergeetachtigheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt