Na maanden van behandeling heeft deze zwerfkat zijn ogen geopend: het ene is blauw en het andere goudkleurig - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na maanden van behandeling heeft deze…
Elke dinsdag wacht het kind op de komst van de vuilnismannen: hun speciale vriendschap zal je hart verwarmen Hij vindt puppy's die in een doos zijn achtergelaten en neemt ze mee naar huis: hun transformatie is wonderbaarlijk

Na maanden van behandeling heeft deze zwerfkat zijn ogen geopend: het ene is blauw en het andere goudkleurig

Door Janine
16.107
Advertisement

Velen zeggen dat ze dieren leuk vinden, maar slechts een deel van hen houdt echt van ze. Dit gebeurt wanneer je onvoorwaardelijk van ze houdt, en die speciale band creëren tussen mensen en viervoetige vrienden. Het gebeurt vaak dat we honden of katten in slechte omstandigheden zien lopen op straat vanwege ziekte of ondervoeding, maar vanwege hun uiterlijk is het eerste instinct van velen zeker niet dat ze ze aaien en mee naar huis nemen.

Gelukkig was dit niet het geval van Cotton, een verdwaalde kat die in zuidelijk Florida werd gevonden door Carmen Weinberg, oprichtster van het Animal Friends Project Inc.

Toen hij naar de opvang werd gebracht, was de kat er slecht aan toe, met zijn ogen volledig gesloten vanwege irritatie en mijten. Hij was erg dun en ondervoed, omdat hij door zijn blindheid moeilijk aan voedsel kon komen.

Advertisement

Carmen zorgde maandenlang voor hem, voedde hem, gaf hem medicijnen en gebruikte allerlei crèmes en antibiotica om zijn oogproblemen te genezen.

Met Cotton ging het steeds beter, hij kreeg een gezonder uiterlijk en begon zich rustiger te gedragen, het vertrouwen te winnen en te begrijpen dat er iemand in de buurt was die hem een tweede kans gaf.

Aanvankelijk dacht men dat de kat blind zou zijn als hij zijn ogen weer kon openen vanwege de schade die hij had geleden. Eenmaal genezen was de verrassing adembenemend, Cotton's blik was gewoonweg prachtig.

Carmen's nieuwe vriend had namelijk twee verschillende kleuren ogen, het ene oog blauw en het andere hazelnoot, die nu opvielen bij deze pittige en gezonde kat, heel anders dan de kat die vel over been was.

Dankzij zijn nieuwe uiterlijk had Cotton al een groot aantal potentiële adoptiegezinnen, maar tussen hem en Carmen was een speciale band ontstaan, naast het feit dat men hem het trauma van een nieuwe verandering wilde besparen.

In het gebied waar Animal Friends Project Inc opereert, heeft het fenomeen van zwerfkatten verontrustende proporties met een ernstig probleem van overbevolking aangenomen.

Helaas worden deze dieren meestal genegeerd en aan hun lot overgelaten, wanneer het voldoende zou zijn om alleen maar hun aanwezigheid aan te geven zodat men zich erover kan ontfermen. 

Carmen heeft de diensten van Trap-Neuter-Vaccinate-Return (TNVR) voor honderden katten in het gebied geactiveerd, maar er is nog veel te doen, met liefdadigheidsdonaties of om voor deze wezens op zoek te gaan naar een familie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt