Een Paralympische atleet stapt uit een rolstoel en redt een kitten in gevaar: de foto's gaan viraal - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Paralympische atleet stapt uit een…
De echte malaise is de obsessie voor controle: laten we leren om ons meer aan de chaos over te geven! Hoe verdriet te overwinnen, een noodzakelijk moment om het leven beter te begrijpen

Een Paralympische atleet stapt uit een rolstoel en redt een kitten in gevaar: de foto's gaan viraal

Door Janine
4.519
Advertisement

Het hebben van een lichamelijke handicap is zeker niet de ideale dimensie voor welk individu ook, maar het is het gebrek aan moed, hart en altruïsme dat een echte handicap voor mensen vertegenwoordigt. Overal ter wereld zijn er mensen die van dieren houden, maar weinigen zijn degenen die, om hen te redden, hun eigen veiligheid zouden riskeren. Het verhaal van vandaag gaat precies hier over - het overwinnen van de beperkingen van een benadeelde toestand en de liefde voor alle vormen van leven.

via: 20minutos

De hoofdrolspeler van een gebaar van buitengewone heldendom is Abu Mujtahid, een 30-jarige Paralympische atleet die met een vriend in de buurt van het sportcentrum Kota Kinabalu in Maleisië liep. Aangekomen bij een afvoer, merkten de twee iets op dat uit het wateroppervlak tevoorschijn kwam, het was een kitten, dat vast zat in het puin en zich wanhopig vastklampte aan de cementrand van de riolering.

Abu dacht er geen moment over na: hij maakte de prothese in zijn benen los, stapte uit de rolstoel en reikte zijn armen naar de rand van het rioolkanaal. De steile positie en de afwezigheid van andere steunpunten maakten de redding moeilijk en riskant voor de man zelf.

Na een paar pogingen slaagde Abu erin om een manier te vinden om de kat te grijpen en hem omhoog te trekken. De foto's van het onderneming zijn gemaakt door zijn vriend met de smartphone en gedeeld op internet.

Gelukkig eindigde alles goed, het kitten kon weer rechtop staan nadat hij was bijgekomen van de schrik. De video ging snel viraal, werd bekeken door veel mensen die de onverschrokken actie van Abu toejuichten, een echt voorbeeld voor iedereen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt