Nadat een kat bijna overleed omdat hij aan een zoutlamp had gelikt, waarschuwt de dierenarts ons over de mogelijke risico's

Janine image
door Janine

08 Juli 2019

Nadat een kat bijna overleed omdat hij aan een zoutlamp had gelikt, waarschuwt de dierenarts ons over de mogelijke risico's
Advertisement

We moeten goed letten op de verzorging van onze huisdieren, omdat we nooit weten in welke moeilijkheid ze zich kunnen bevinden. Een gevaar zit in een klein hoekje, binnen de vier muren van onze huizen. Toen Maddie Smith, de eigenaresse van een elf maanden oude kitten genaamd Ruby, zich realiseerde dat ze zich niet goed voelde, besefte ze niet meteen het ernstige gevaar dat ze liep. Toen haar toestand verslechterde, aarzelde ze niet om haar naar een dierenkliniek te brengen - het Rose Avenue Vet Hospital, waar ze het mysterie van die plotselinge ziekte onthulden.

via vetscoffsharbour

Advertisement

Facebook

Toen Maddie Smith iets vreemds begon op te merken in het gedrag van haar kat, dacht ze instinctief dat het kwam door de zeer lage temperaturen van die dagen. Ruby bleef zich ziek voelen en het werd erger naarmate de uren verstreken, totdat Maddie, thuiskomend uit haar werk, zich de verschrikkelijke omstandigheden realiseerde waarin het arme kitten zich bevond: ze kon niet eten, drinken en lopen en, om het nog erger te maken, kon ze niet goed zien en horen.

Bij Rose Avenue Vet Hospital toonden tests aan dat Ruby leed aan ernstige natriumvergiftiging. Overmatige hoeveelheden zout kunnen zeer gevaarlijk zijn voor dieren. In dit geval lijkt het erop dat Ruby aan een zoutlamp met roze zout uit de Himalaya heeft gelikt en als gevolg daarvan een enorme hoeveelheid natrium binnen heeft gekregen.

Advertisement

Facebook

Maddie verwijderde de lamp onmiddellijk uit haar huis en dankzij de nodige zorg en goede hydratatie herstelden Ruby's vitale functies. Teruggekeerd naar normaliteit, heeft Maddie de Himalaya zoutlamp onmiddellijk uit haar huis verwijderd.

Opgepast dus: dit type lampen kunnen gemakkelijk huisdieren aantrekken, maar ze kunnen tegelijkertijd ook gevaarlijk zijn!

Advertisement